Mamedyarov-Carlsen

Share Button

Katar Ustalar Turnuvasında 7.turda ilk sıralarda beraberlik genel skordu. Magnus Carlsen-Anis Giri maçı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İki kale, at fil (ters renkli!) bir taş durumuyla oyun ortasından çıkan iki usta, oyun sonunda durumu kendi taraflarına çevirmek için büyük bir gayret gösterdiler. Dünya sıralamasının bir numarası ve Dünya Satranç Şampiyonu Magnus Carlsen, 9ncu sırada bulunan iyi arkadaşı ve ezeli rakibi Anish Giri ile berabere kaldı.

7. Turdan önce, Carlsen’i yarım puan geriden takip eden 13 sporcu vardı. Bu sporcuların birbirleriyle oynadıkları maçlar ikisi dışında beraberlikle bitti. Mamedyarov-Ganguly’i, Sanan Sjugirov ise yurttaşı Jakevenko’yu yendi. Bu sonuçla iki sporcu da Carlsen’e liderlikte paydaş oldu.

8.Turda Zirvede Mamedyarov-Carlsen maçı oynanıyor.8.Tur Eşlendirme

Sporcularımız ise bu turda hiç galibiyet alamadı. 3.5 puanda bulunan taze Türkiye Şampiyonu Ipatov, güçlü rakibi Radoslaw Wojtaszek ile 23 hamlelik kısa bir oyundan sonra berabere kalmayı başardı. 3 puanda bulunan Burak Fırat, Hint rakibi Sethuraman’a kaybederken, Barış Esen- Hint Rohan’a, Cemil Can yine Hint rakibi GM Sundararajan ile, Vahap Şanal da yine Hint rakibi Nubairshah ile berabere kaldı.

7.Tur Sonuçlar  7.Turdan Sonra Sıralama

Resimler Resmi siteden alınmıştır. Kamerada Katerina Savina vardı!

Share Button