Dünya Gençlerde 6.Tur Oynanıyor – Türk Kadını olmaksızın

Share Button

2015 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası Rusya’nın Khanty Mansysk kentinde devam ediyor. 20 yaş altında iki ayrı kategoride düzenlenen şampiyonada, Açık Kategoride kadın erkek ayrımı yapılmıyor. Ayrıca kadınların oynadığı kadın kategorisi bulunuyor.

Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında 20 yaş altında olan her insan yarışabiliyor. Aslında şampiyona açık bir turnuva. Ancak federasyonlar genelde en başarılı genç kadın ve erkek sporcularını yolluyorlar bu şampiyonaya.

Ülkemizde, 20 yaş altında bulunan ve bu şampiyonada güzel sonuçlar alabilecek onlarca sporcumuz bulunuyor. Onlar satranç oynamasını biliyorlar. Ancak son iki yılda, Başkanı kadın olan TSF tarafından kadın satrancı yok ediliyorcasına yönetiliyor, daha doğrusu yönetilmiyor.

Kızlarımıza, Dünya Gençler Şampiyonasını fazla gören başkanımız Gülkız Tulay, simültane çeviri olmaksızın nasıl iletişim kurduğunu bilemediğimiz FIDE Yönetim Kurulu toplantısına katılmayı ihmal etmiyor.

Halen Birleşik Arap Emirliklerinin Başkenti Abu Dabi’de devam eden FIDE Yönetim Kurulu Toplantısında ulaşım ve konaklama masraflarını FIDE karşılıyor.

Keşke herkes bildiği işi yapsa! Genç kadın sporcularımıza en azından şans verilse!

FIDE Yönetim Kurulu Toplantısı - Abu Dabi

FIDE Yönetim Kurulu Toplantısı – Abu Dabi

Şampiyonada sonuçlar:

Vahap Şanal beraberlik alarak 5 maçta 2 puana yükseldi. Ufuk Sezen Arat kazanarak 3 puana, Cemil Can Ali Marandi kazanarak 3,5 puana yükseldi. Gani Eren kaybettiği için 1,5 puanda kaldı.

Bu turda oynasalardı kızlarımızın da sonuçlarını yazacak belki de aralarından birisinin oynadığı ve tarihimize iftihar sayfası olarak yazılacak bir oyunu sizlere sunacaktık. Ancak oynatılmadılar!

5.Tur Sonuçlar  5.Turdan Sonra Sıralama 6.Tur Eşlendirme

Share Button