Türkiye’nin Bankası, Teşekkürler İş Bankası!
23 Aralık 2005 günü, Türkiye İş Bankası, Türkiye Satranç Federasyonunun sponsoru oluyordu. 24 Aralık 2005 günü, İş Bankası Türkiye Futbol Federasyonu milli takımlar sponsorluğuna devam etmeyeceğini açıklıyordu.
Aradan 10 yıl geçiyor. Koskoca 10 yıl…
İş Bankası, bu kez Satranç Sporuna 6 yıl daha sponsorluk yapacağını ilan ederek, yeni bir sözleşemeye imza atıyor.
2005 yılında yılda 60.000 TL gibi bir rakamla başlayan, bugün milyonlarca lira sponsorluğa ulaşılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.
İş Bankası’nın 2005 yılında Genel Müdürlük koltuğunda oturan, bugün Yönetim Kurulu Başkanı olan Ersin Özince’ye, İş Bankası’nın bugünkü Genel Müdürü Adnan Bali’ye, Kurumsal İletişim Birimine, kıymetli yöneticilerine, İş Bankasının değerli Yönetim Kurulu üyelerine ne kadar teşekkür edilse azdır.
Kuşkusuz bu sadece düz bir sponsorluk projesi değil.
Ülkemizin en önemli eğitim projelerinden de birisi.
81 ilde, 1000’e yakın ilçede, köylerde, mezralarda; ilk öğretim okullarında satranç sınıfı açmak kolay iş değil.
Bunun arkasında, bankanın adı duyulsun, reklamı olsun diye hiç bir zaman hesap yapılmıyor. Yoksa kimse kusura bakmasın; maalesef (üzülerek itiraf etmeliyim ki) her gün satranç reklamı yapsanız, farkındalığı, futbol milli takımının formasındaki bir logonun oluşturacağı reklama ulaşır mı emin değilim.
Bu bambaşka bir projeydi. Hala da öyle devam etmesinden mutluluk duyuyorum.
2009 yılında İş Bankası tarafından yayınlanan reklam, aslında bir çok şeyi ifade ediyordu.
“Türkiye’nin 81 iline 81 orman kazandırmanın bankacılıkla ne ilgisi var?
Bir milyon yediyüzbin çocuğun satranç öğrenmesine destek olmak, bir bankaya ne kazandırır?
İki milyon öğrenciye iki milyon kitap hediye etmek, bir bankayı büyütür mü?
Bir bankanın işi paradır!
Bizim işimiz aynı zamanda bu ülkenin geleceği.
Bu yüzden sadece bir banka değil, Türkiye’nin Bankasıyız.
85 yıldır!”
İş Bankası bu anlayışla ve destekle, 6 yıl daha sponsorluğu uzattı.
Her zaman olduğu gibi, İş Bankası’nın 41. katında muhteşem bir tören düzenlendi.
Milli sporcularımızın, İş bankası yönetiminin katıldığı törene basının önemli bir bölümü de davet edildi ve iştirak etti..
Böylece, sayılı aylar içerisinde, Türkiye Satranç tarihinin açılmak istenmeyen sayfalarında yer alacak Gülkız Tulay yönetiminin yerine gelecek yönetim değil, 2020 yılında seçilecek yönetim de Türkiye İş Bankasıyla çalışıyor olacak.
Bu aslında, bizim camiamızda olan iç çekişmelerimize, her zaman olduğu gibi bugün ve yarın mesafeli duracak olan İş Bankasının en güzel yanıtı oluyor.
Gülkız Tulay yönetiminin bunu anlamadığına eminim. Biz onlara kısa bir süre sonra bunu anlatacağız.
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince “2005 Yılı Satranç İçin Milat oldu” şeklinde o günlerin önemini ve daha önce satranca yeteri kadar ilgi gösterilmemesini vurguladı. Ersin Özince; konuşmasında,
İş Bankası’nın satranç sporunu desteklemesinde, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan bir eğitsel araç olmasının büyük payı bulunduğunu
belirtti.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise,
“Türkiye’yi bir satranç ülkesi haline getirme yönündeki çabalarımızın, gelecek yıllarda daha da büyük başarılara vesile olacağına yürekten inanıyorum” dedi.
Federasyonumuzu ve Türkiye İş Bankası Yönetimini, 2005 yılında başlayan ve 10 yıl süren sponsorluk sözleşmesini altı yıl daha uzatmaları kararlarından dolayı tebrik ediyor, alkışlıyorum.
TSF Başkanı Gülkız Tulay 10 yılda geldiğimiz noktayı, 10 yılda aldığımız başarıları tek tek saydı. Törenden beni arayan bir gazeteci dostum, “Başkanım, 10 yıldır başkanmış gibi konuşuyor, biz nasıl dibe vurduklarını görüyoruz, ama sizden söz eden yok” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Hem Türkiye İş Bankasına, hem de Türkiye Satranç Federasyonu Başkanına, bana karşı kadirşinas yaklaşımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Önemli olan satrançtır, biz teferruatız.
Sponsorluk Töreninden bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum.
Fotoğraflar: TSF