London Chess Classic 2015 Başlıyor!

Share Button

7. London Chess Classic turnuvası bu cuma başlıyor. 4-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek turnuva büyük bir çekişmeye sahne olacak. Grand Chess Tour adı altında gerçekleştirilen 3 turnuvadan biri olan (Norway Chess, Sinquefield Cup, London Chess Classic) bu turnuva bir çok oyuncu için 2015 yılının son turnuvası olacak.

10 büyükustanın yer aldığı turnuvanın 9 ismi aynı; Magnus Carlsen, Vishy Anand, Veselin Topalov, Hikaru Nakamura, Fabiano Caruana, Anish Giri, Alexander Grischuk, Levon Aronian ve Maxime Vachier-Lagrave. Grand Chess Tour turnuvalarında ev sahipliği yapan turnuvanın bir oyuncu seçme hakkı bulunuyor. Londra ‘nın seçtiği, 10. olarak turnuvada yer alan isim Micheal Adams.

 

 

 

Önceki turnuvalarda olduğu gibi bu turnuvanın da favori ismi Magnus Carlsen. Her ne kadar son zamanlarda fide puanında 2830 sınırlarına dayansa da bu turnuva 2015 yılını güzel bitirmek için güzel bir fırsat. Geçtiğimiz gün yaş gününü kutlayan dünya şampiyonunun bu turnuvada neler yapacağı merak konusu.

 

 

Anish Giri’nin twitterdan Carlsen’e doğum günü mesajı;

 

 

 

            Amerika’nın güçlü ismi Caruana da bu turnuvanın bir diğer favorisi. Son olarak Saint Louis’te Nakamura le karşılaşan Caruana rakibini 4 ayrı kategoride oynanan 18 maç sonunda 10-8 mağlup etmeyi başarmıştı.         Caruana geçtiğimiz günlerde de Liberty Bilim Merkezi’ni ve eski hocası Bruce Pandolfini’yi ziyaret etti. 2001 yılında yağmur altında fotoğraf çektiren ikili 14 yıl sonra aynı yerde aynı pozu tekrar verdiler.                                                                                                                                                                                                                 Eski dünya şampiyonu ise son olarak Bilbao’da turnuvaya katılmış Anish Giri, Wesley So ve Ding Liren’in katıldığı dörtlü turnuvada 6 maç sonunda 2.5 puan toplayarak vasat bir görüntü çizmişti. 1 aydır dinlenme sürecinde olan Anand, twitterdan “Yılın Londra zamanı” yazılı bir mesaj gönderdi. 

 

İşte kıyasıya mücadele ile geçecek yılın son büyük turnuvasının ilk tur maçları;

1.Tur 04.12.15 18:00(Türkiye Saati)
Topalov Giri
Grischuk Nakamura
Vachier-Lagrave Carlsen
Caruana Aronian
Anand Adams

 

Turnuvayı canlı olarak izlemek isteyen takipçilerimiz canlı yayını buradan takip edebilirler; https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/london-chess-classic-2015/1/1/1

 

Twitterdaki anketimize oy vermek için;

 

 

 

Kaynak:

https://chess24.com/en

http://www.londonchessclassic.com/

 

 

 

 

 

Share Button