Ulusal Takıma Gençlik Aşısı!

Share Button

Dünya satranç tarihinin en kötü yönetimi bizim satranç federasyonumuzda. Bunu gösteren o kadar çok unsur var ki. Yönetim kurulu üyelerinin, başkan vekillerinin federasyon parasıyla düğün dernek dolaşması, Dünya çapında yıldız olabilecek genç büyük ustalarımıza kaynak ayrılmaması, federasyonun satrançtan elde ettiği kaynağı, satranca kullanmaması, başkanın satrancı umursamaması ve satrancın çıkarlarını değil, oğlunu, yeğenini, kendisini seçecek olan delegelerin memnuniyetini düşünmesi gibi…

2012-2016 yılları arasında satrancımız çok geri gitti. Bu gözle görülecek, rakamlarla ölçülebilecek bir gerilemeydi. 2016 yılında yapılan seçimlerde, bana göre tamamen hukuk dışı şekilde, rakiplerini engelleyerek Gülkız Tulay tek başına aday oldu tekrar. Buna rağmen herkesin oyunu alamadı. Genel kurulda aleyhinde yapılacak konuşmaları 3 dakikayla sınırlattırdı. Bana, aileme ve namusuma karşı yaptığı çirkin iftiraları herkesin önünde kendisine sorduğumda yanıt bile veremedi. Ardından tekrar başkanlık görevine ATANDI!

Durumumuz bu! Bu kadar kötü bir yönetim var başımızda. Dünyada arkamızdan zil çalıp oynayanlar var.

Ama buna rağmen iyi şeyler yapılabilir!

Ne kadar kötü olursa olsun bir yönetim, iyi şeyler de yapabilir! Bazen kazayla da olsa olabilir.

Uzun süredir milli takımımıza genç masaların aşılanması gerektiğini söylüyorum. 2011 yılında Avrupa Takım Şampiyonasında nasıl oynamışız herkes bir göz atsın.

Nihayet!

Umarım bu dünyanın en kötü satranç federasyonu yöneten 15 kişisi bir oy hesabına, kulüp baskısına dayanamayıp fikirlerini değiştirmez, nihayet bir ışık doğuyor umutlarımız için…

Dünya Takım Şampiyonasında iki genç büyük ustamız takımda görünüyor.

Bu konuda federasyon sitesinde hiç bir haber okuyamazsınız. Çünkü Gülkız Tulay aldığı kararın doğruluğunu ancak dört yıl geçince anlıyor. O nedenle yayınlayıp risk almak, eleştiriye yol açmak istemez. Aldığı kararı ancak özgüveni olan ve yaptığını bilen insanlar paylaşır. Olaya hakim değil, ne yaptığını bilmiyor. Federasyonun teknik kadrolarında satrançtan anlayan herkes uzaklaştırılmış durumda. Bir iki tane milesandsmiles kartı meraklısı var ama onların da ne kadar görev adamı olduğu belli.

Büyük haberi biz Dünya Takım Şampiyonası sayfasından öğreniyoruz. Resmi Dünya Takım Şampiyonası Sayfası

Müthiş bir haber!

Bu habere göre ülkemizi Dünya Takım Şampiyonasında temsil edecek olan ulusal takımımız şu şekilde:

  1. GM Dragan Solak 2641
  2. GM Mustafa Yılmaz 2630
  3. GM Emre Can 2589
  4. GM Vahap Şanal 2533
  5. GM Muhammed Batuhan Daştan 2519

Buna karşı yorumum şu!

Dünyanın en kötü federasyonu bile bazen doğru işler yapabiliyor.

Geçtiğimiz beş yılda yapılan yanlış işler, Barış Esen gibi spor yaşamının en verimli olabilecek çağındaki büyük bir yeteneğimizin olabileceği yerin çok gerisinde kalmasına neden oldu. Aynı durum, Mustafa Yılmaz, Emre Can ve diğer sporcularımız için de geçerli.

Umuyorum, bu kötü yönetim, arada bir böyle doğru kararlar alabilir.

Vahap ve Batuhan’a ulusal takıma tekrar hoş geldiniz diyorum.

CC de bir an önce olması gerektiği yerde olmalı, doğru yerini almalı!

Hayırlı olsun başarılar…

Share Button