YAŞ GRUPLARI GERİ Mİ DÖNÜYOR? HEM DE ÜCRETSİZ KONAKLAMA İLE…

Share Button

Kısa bir süre önce Türkiye Satranç Federasyonu sessiz sedasız 2016 yılı etkinlik takvimini yayınladı.

Niçin sessiz sedasız diyorum?

Etkinlik takviminde önceki yıllardan farklı olan önemli bir değişiklik var. Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası 23-29 Ocak 2016 tarihleri arasında Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası ile aynı zamanda yapılacak. Bu değişikliği il temsilcilerimiz başta olmak üzere bu yaş grubunda yarışacak sporcular ve velilerinde bilmediği ve hazırlıksız olduğu görülmektedir.

İki şampiyonanın da eskiden olduğu gibi aynı tarihte yapılacak olması bana Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonasının geri döndüğü düşüncesini uyandırıyor.

TSF’ nin bu organizasyonları nerede ve hangi şartlarda yapacağı daha açıklanmadı. Bildiğiniz üzere TSF bu organizasyonları 5 yıldızlı otellerde yüksek konaklama ücretleri ile düzenliyor. Bu turnuvaların bu yıl spor bakanlığına bağlı olan ve revize edilmiş 3 yıldızlı otel konforundaki KYK yurtlarında konaklama imkanı ile devlet üniversitelerinin herhangi birinin salonlarında ücretsiz yapılabileceğini ya da velileri zorlamayacak kadar düşük ücretler ile gerçekleştirilebileceğini bilen ve umut eden biri olarak yazıma bu başlığı atmış bulunmaktayım.

Uzun yıllardır söylediğim gibi; ülkemizde binlerce öğrencinin bir kampüs içinde birlikte konaklama sağladığı KYK yurtlarının olduğu buna bağlı olarak aynı büyüklükte yemekhanelerinin ve turnuva için salonlarının olduğunu, spor bakanlığından bu büyük organizasyonlar için buraların tahsis edilebileceğini ve velilerimizi binlerce liralık yükten kurtarabileceğimizi söylüyorum.

Dönem arası bu organizasyonları Üniversiteler ve KYK yurtlarında gerçekleştirmenin zor olduğunu düşünüyorsa bu yönetim ki akıllarına böyle bir fikir geldiğini ben düşünmüyorum. Bu organizasyonları Üniversitelerde ve KYK yurtlarında öğrencilerin olmadığı yaz aylarında gerçekleştirebilirler.

Yeter ki mevcut yönetim, çocuklarımız üzerinden para kazanma eylemini bırakıp çocuklarımıza hizmet etmeyi kendilerine görev edinsinler.

Türk Satranççısının hak ettiği yerde, hak ettiği değeri göreceği günlerin çok yakın olduğuna inanarak sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Fatih DEMİRBAŞ

fatihdemirbas83@gmail.com

Share Button