Ukrayna ile oynuyoruz, kimin umurunda?

Share Button

2017 Dünya Takım Şampiyonası Rusya’nın ve Dünyanın satranç başkenti Khanty Mansysk’te başlıyor. TSF Web sitesinde fitre hesabı bir haber var. Ama siz bugün başladığını biliyor muydunuz? Ukrayna ile oynadığımızı biliyor muydunuz?

Bilemezsiniz tabii… Bugün Dünyanın en ücra köşesinde oynanan bir futbol maçından haberiniz olur, ama eğer Türk satrancını yöneten Gülkız Tulay ve yanındaki AZbaşkanlarıysa ülkemizin tarihinde katıldığı en önemli turnuvadan, oynadığı bu önemli maçtan haberiniz olmaz.

TSF’nin yönetimi dünya satranç tarihinin en kötü yönetimi. Daha kötüsü yoktu. Olamaz da zaten. Çünkü ne mevhumdan anlıyorlar, ne de umursuyorlar. Yoksa söyler misiniz bana, bir mühendis olan, yaşamı web siteleri ve bilişimle geçmiş ve bilgisinden kuşku duymadığımız TSF AZbaşkanı Aşkın Keleş zahmet edip sitemizde, Ukrayna ile oynuyoruz, diye bir haber yapamaz mı? O şimdi KM’de yediğini içtiğini düşünüp keyif çatıyordur. Gülkız Tulay dahil hepsi öyle değil mi?

Canlı yayın linkini veremez mi bu AZbaşkan?

Kaçınız biliyorsunuz bugün Dragan Solak ile Ponamariov’un oynadığını? Mustafa Yılmaz – Anton Korobov, Moseenko – Emre Can, Daştan Kravtsiv maçından haberiniz var mı?

TSF bu TSF, Türkiye Saçmalıklar Federasyonu. Abesle satrancı işgal eden bir yönetimin federasyonu. Bu olay var ya! Tek başına Sayın Bakan ve Sayın Genel Müdürün bu yönetimi görevden alması için yeterli. Bir sporda iletişimi engelleyen bir federasyonun daha kötü yapacağı ne olabilir? Yapmadılar mı her yanlışı!

Benim haber alma hakkımı ihlal eden, ülkemizin tarihinde en önemli başarısıyla Olimpiyat Altıncısı olarak katıldığı Dünya Takım Şampiyonasına ilişkin haber olmamasından daha büyük ne ayıp olabilir?

Ama ne sayın bakan, ne de sayın genel müdür bu federasyona yapılması gereken soruşturmaları yapmıyorlar.

İçtikleri rakının markasıyla övünen bir yönetim, oğlunu görevlendirip yedirten içtiren bir başkan, karısını, kız kardeşini görevli yazdıran bir yönetim kurulu üyesi gibi o kadar çok örnek var ki…

Bugünkü maç çok önemli.

Satranç açısından bir dönüm noktası…

Ama Türk Satrancının umurunda değil.

Khanty Mansyskte yatan azbaşkana çağrım var. Silkelen haber yap!

Fotoğraf çek, röportaj yap.  Varlığının bir yararı olsun da zararlarını görmeyelim…

Biz sporcularımıza başarılar diliyor, canlı yayın linklerini sizlerle paylaşıyoruz.

Başlama saati TS 13:00 17 Haziran 2017

CANLI YAYIN      RESMİ WEB SİTESİ

FOTO HABER

Büyükustalarımız Azbaşkan Akın Keleş’in başkanlık ettiği kafileyle KM havalimanında… Emre Can, Mustafa Yılmaz, Batuhan Daştan, Vahap Şanal, Azbaşkan Aşkın Keleş, Hocamız Mikhael Krasenkow

Açılıştan önce Azbaşkan Aşkın Keleş, birinci masamız ve takımımızın ağır silahı Dragan Solak ile. Kıyafete dikkatinizi çekiyorum. Türkiye Kafile Başkanı ülkemizi açılış töreninde nasıl temsil ediyor hepiniz görün!

Evsahibi Rusya! Zerafete bakar mısınız? Bir de bizim sporcularımıza TSF’nin biçtiği değere bakın. Bu takıma bir takım elbise alacak paranız yoksa haberim olsun. Sponsor olacağım! Yazıklar olsun size Gülkız Tulay

Bir işi ne kadar önemserseniz, yediğiniz ekmeğe ne kadar saygı duyarsanız o kadar başarılı olursunuz. Rusya’ya bakın bir de açılış töreninde bizim azbaşkanımıza bakın.

 

Resmi açtığınızda ileride kırmızı formamızla sporcularımızı görebiliyorsunuz. Takımımızın maç formasıyla açılışa çıkması rezaletini yazıyorum kenara. Sık sık hatırlatacağım…

Share Button