Türkiye Gençlerde Yedinci Tur oynanıyor…

Share Button

2015 Türkiye Gençler Şampiyonası Çanakkale’de devam ediyor. Çanakkale gibi güzel bir şehirde, günde 12 saate yakın çift tur üzerinden satranç oynayan çocuklarımızın Gençler Şampiyonasına ilgisi de bu yüzden düşük. Katılım yeteri kadar güçlü olmadığı şampiyonada bu koşullar altında bile çok çekişmeli bir mücadele devam ediyor.

Şampiyonanın dün oynanan altıncı turunda üst sıralarda var olan değişiklik Kayra Kamer’i yenen ustalarımızdan Melih Yurtseven’in liderlik koltuğunu eş puanla da olsa Cankut Emiroğlundan devralması oldu. Buna göre FM Melih Yurtseven, Kadir Alber Zor, FM Cankut Emiroğlu, Gani Eren Ererdem ve Boraz Özcan 6 maçta 5 puanla ilk beş sırayı paylaşıyor.

Genç Kadınlarda daha önce de eleştirdiğimiz “birbirleriyle yarışma şansı verilmeyen” kadın sporcularımızın sıralaması şu şekilde: Çiğdem Onur, Nuray Didem Yurdakul ve Ece Alkım Erece 6 maçta 3 puanla 42nci, 45nci ve 48nci, sıralarda kadınlar arasında ilk üç dereceyi paylaşıyor.

6ncı Turdan Sonra Sıralama

6ncı turdan bir maç: Bursa’nın olağanüstü yetenekli sporcularından 2003 doğumlu Kayra Kamer, Türk Satrancının yine büyük yeteneklerinden FM Melih Yurtseven ile oynadı. Kayra, Melih’e karşı direnemedi, ama gelecekte kuşkusuz farklı oynuyor olacak. Bu maçı sizlere sunuyoruz.

19309_Kayra_Kamer_201504030852 yurtseven01
Kayra Kamer FM Melih Yurtseven

Share Button