Süper Ligde 3ncü Tur

Share Button

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Liginin 3ncü turu tamamlandı. Bu tur salonda da ortam mükemmeldi. Otel yöneticilerine üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Havalandırma koşullarının çağdaş standartlarda olması, kuşkusuz oyun kalitesini de etkiliyor.  2nci turda salonun sıcaklığı nedeniyle bir an önce beraberlik yapıp çıkan süper büyük ustalar bunun aslında bir örneğiydi. Madem her şey dört dörtlük hadi satranç oynayalım o zaman!

3ncü turda çekişmeye sahne olacağı tahmin edilen maçlar THY – Beşiktaş ile Hatay Büyükşehir – Deniz Su Aquamatch arasındaydı.

Türk Hava Yolları – Beşiktaş

Beklendiği gibi büyük bir mücadeleye sahne oldu maç. farkı belirleyen her iki takımın yıldız sporcuları oldu. Rauf Mamedov, Batuhan Daştan’a karşı, Ufuk Sezen ise Esat Bağlan’a karşı kazandı. Beşiktaş’ın yetenekli sporcusu Cem Kaan Gökerman,  Eran Ataberk’e süpriz bir mağlubiyet alırken, Çağıl Irmak Arda Şevval Doğan’ı yenmeyi başarıyordu. THY’nın bu mağlubiyeti telafi etmesi oldukça zor olacak. Ligin en güçlü üç takımının ikisi arasındaki bu maç aynı zamanda madalya sıralamasını da etkileyecek.

thy-bjk

IMG_5514

 

Kadın satrancımızın derbi maçı beraberlikle bitti.

Hatay Büyükşehir – Deniz Su Aquamatch

Ligin en güçlü ekibi olduğunu düşündüğümüz Deniz Su Aqua Match, 2014 yılının İkincisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüyle karşılaştı.

Maçın genel çekişmesi bir tarafa, Türk Satrancının en önemli yeteneklerinden birisi GM Mustafa Yılmaz’ın Dünya sıralamasında 7nci sırada bulunan GM Wesley So’ya karşı oynadığı maç daha öne çıkan bir çekişmeye sahne oluyordu. Maç başladığında canlı yayın sisteminde başka bir maçla karıştırılarak yayınlanmaya başladı.

Federasyonun satrançla ilgisi nedeniyle bu konulardan uzak olması son derece doğal kuşkusuz, ama Satranç Haber bu karışıklık nedeniyle TSF Teknik Ekibini uyardı. Sonra teknik hata giderildi ve Dünya Yılmaz – So maçını Yılmaz – So arasındaki hamlelerle izledi.

GM Yılmaz çok güzel bir oyun sergiledi.

yilmazso

 

 

GM Yılmaz – GM So maçına ilişkin ÖZEL HABERİMİZ Evrensel Bilgin tarafından hazırlandı

hatay-denizsu

Yılmaz – So maçı berabere biterken, Cemil Gülbaş ve Fevziye Altınöz aldıkları puanlarla Hatay’ın skoruna katkı yaptı. Deniz Su maçı 5-3 kazanmayı bildi.

Ligin diğer maçlarında ise favoriler kazanmayı bildi.

Pamukkale 0,5 – Kayseri Şeker Spor Kulübü

Kayseri Şeker Spor Kulübü, Pamukkale Spor Kulübünü 7,5-0,5 yendi.

pamukkale-kayseri

İstanbul Teknik Üniversitesi – Çallı Spor Kulübü

itucalli

İTÜ, Çallı Spor Kulübünü rahat bir şekilde 5,5-2,5 yendi.

IMG_5491

Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü – Ankara Demir Spor Kulübü 

bu maçın favori ekibi Kahramanmaraş, zayıf rakibine çok fazla şans vermedi.

maras-ankdemir

T.S.Alyans Spor Kulübü – Tarsus Zeka Spor Kulübü 

Manisa Alyans, zayıf rakibi karşısında rahat kazanması gereken bir maçta oldukça zorlandı. Ama yine de iki takım arasındaki büyük güç farkı sonucu belirledi.

alysans-zeka

IMG_5504

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi – Akdeniz Belediyesi 

İki belediyenin karşılaşmasında gülen taraf Akdeniz Belediyesi oldu. Bu puan Akdeniz için çok ama çok kıymetli bir iki puan.

kocaeli-akdeniz

Share Button