Son Turdan Önce Sıralama Belli Oldu

Share Button

tur12

2015 Türkiye Şampiyonası Adana’da bugün (10 Aralık 2015) oynanan son turla sona eriyor. Şampiyon olmayı bir önceki tur en yakıp takipçisi Dragan Solak ile oynadığı maçta sportif olarak garantileyen GM Aleksander Ipatov, 12.turda Doğan Küçük’e karşı kazandığı oyundan sonra matematiksel olarak da şampiyon oldu. Sasha, son turda genç yeteneğimiz Bahadır Özen’e karşı siyah taşlarla oynuyor. Oyun ortasına kadar zaman zaman avantajı Sasha’ya verse de, Doğan dengeli bir oyunu götürebildi. Ancak, Sasha’nın b piyonunu geçer yapmasından sonra (Doğan’ın da a piyonu geçer oldu) hızlı ilerlemesi ve teknik olarak çok güzel bir planı kademe kademe uygulaması, piyon b7 karesindeyken kurduğu baskıyla oyunu kazanmasına yetti.

Şiar Yaran – Dragan Solak oyunu da tam bir ders niteliğindeydi. Kale- Fil (karşı renkli) oyun sonunda yakaladığı hafif avantajı ustalığıyla kazanca çeviren Dragan bir puan alarak Şampiyonada gümüş madalyayı da boynuna taktı.

Madalya kazananların oyunlarını da kazandığı 12.turda, üçüncü galibiyet, her maçlarını sonuna kadar puan kazanma arzusuyla oynayan iki sporcumuzdan geldi. 2015 Türkiye Kadınlar Şampiyonu olarak yarışan Betül Cemre ile, Kıvanç Haznedaroğlu arasındaki maçı, Büyük Usta çok çekişmeli bir oyundan sonra güzelce kazanmasını bildi. Diğer sonuçlara bakıldığında; bu şampiyonada kendisinden bekleneni veremeyen yetenekli sporcumuz GM Barış Esen-Bahadır Özen’i, Mustafa Yelken de Murat Yelligedik’i yendi. Diğer maçlar beraberlikle sona eerdi.

Son tur bugün oynanıyor. Akşam 19:00’da yapılacak kapanış töreninde görüşmek üzere…

cross12

elostats12

12.Tur Oyunları

Share Button