Rusya ve Diğerleri…

Share Button

takim7

Avrupa Takım Şampiyonasında Rusya’nın ezici hakimiyeti devam ediyor. Satrancı biraz tanıyanlar “Ne olacak? Rusya zaten dünyanın satrançta en güçlü ülkesi değil mi?” diye sorabilir. Ama yakın tarihimize baktığımızda, Rusya’nın İsviçre Sistemi bir şampiyonada hem kadınlarda hem de açık kategoride baştan sona ezici şekilde oynadığı bir turnuva olmadığını görebiliyoruz. Rusya son olarak 2007’de Girit’te düzenlenen Avrupa Takım Şampiyonasında açık kategoride 17 puanla (8 galibiyet bir beraberlikle şampiyon olmuştu). Kadınlarda ise 2011’de Porto Carras’ta, yine Yunanistan’da 17 puanla şampiyon olmuştu.

Reykavik’te hem kadınlarda hem de açık kategoride Rusya şampiyonluğa gidiyor. Açık kategoride 8.Turda Ermenistan’la oynuyorlar ve sanırım hızlı bir beraberliğe yanıt olacağız. Kadınlarda ise Polonya’yı yenebileceklerini düşünüyorum.

Açık kategoride millilerimiz İzlanda’yı 3-1 yendiler. Sasha ve Barış’ın beraberliğine karşılık Mustafa ve Emre skoru belirleyen puanları aldılar. Bu tur Dragan dinleniyordu. 8.Turda İngiltere ile oynuyoruz. İngiltere’yi son olarak Torino Olimpiyatlarında yenmiştik.

Sonuçlar/Eşlendirme  1  2 3 4 5 6 Tur 7 Tur 8 Sıralama

Kadınlarda güçlü rakibimiz Fransa’ya kaybettik. Ekaterina ve Zehra beraberlik almayı başarırken, Betül ve Khyala kaybedince skor ortaya çıktı. Bu skor bizi 15. sırada tutuyor. Bundan sonraki turlarda alınacak sonuçlar çok önemli. İspanya ile oynuyoruz, nispeten yenebileceğimiz bir ekip.

Sonuçlar/Eşlendirme 1 2 3 4 5 6 Tur 7 Tur 8 Sıralama

Sporcularımızın Bireysel Katkıları

bireyselsporcular

Puan Aldığımız Oyunlar

 

Share Button