Pamuk Eller Cebe! 50.000TL?

Share Button

Türkiye Satrancı müthiş bir sevinç ve övünç yaşıyor. Ülkemizin 15 Temmuz 2016’da yaşadığı teokratik ve terörist darbe girişiminden sonra ülke olarak morale o kadar gereksinimimiz var ki… Temel spor branşlarından birisi olan satrançta, Ulusal Takımımız 180 takım, 175 ülkenin yarıştığı 42. Bakü Dünya Satranç Olimpiyatlarında 6’ncı sırayı kazandı. Bir zamanlar önümüze 2016 yılında ilk 10’a gireriz diye hedef koyduğumda gülenler, nakış işler gibi oluşturduğumuz o alt yapının üstüne oturmuş, alkışlıyorlar şimdi. Herkesin hakkıdır mutlu olmak.

Federasyonun, dört yıldır satrancın dibine kibrit suyu ektikten sonra, dünyanın en kötü yönetimini gösterdikten sonra, aldığı bir kaç doğru karar bu sonucu belirliyordu. Açıkçası, ulusal takımlarımıza yapılan muamele konusunda siz benim bildiklerimi bilmiyorsunuz. Bunlara girmiyorum. Bu yönetimin başındakiler o kadar acımasız ve husumet dolular ki, ayrıntılara girip sporcularımıza zarar vermek istemem.

Doğru karar bu kadar zor muydu? Michal Krasenkow! İşte iyi bir antrenör işte sonuç… Sporcularımız zaten benim başkan olduğum son olimpiyattaki takımın sporcuları. Gönül isterdi ki, sportif sonuçlarla bu takım gençleşsin ve daha güçlensin.  Bırakalım tüm bunları bir kenara, bugün başarının keyfini yaşayalım.

2016tr

Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor! Soldan sağa GM Alexander Ipatov,GM Barış Esen, GM Mustafa Yılmaz, GM Dragan Solak, GM Emre Can, GM Michal Krasenkov

Şimdi Ödül Zamanı! Bize bu başarıyı kazandıran aslan parçalarına ödül zamanı!

Sporda ödül olmazsa, ölçüm de olmaz.

Bu sporcular; GM Aleksandar Ipatov, GM Dragan Solak, GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen, GM Emre Can ve hocaları GM Michal Krasenkow tarih yazdılar.

Eğer bu başarı futbolda olsaydı, milyonlarca lira ödenirdi takım sporcularına.

Eğer bu başarı basketbolda, atletizmde, güreşte, tekvandoda olsaydı, ev araba alınırdı.

Şimdi soruyorum TSF Başkanı Gülkız Tulay’a? 7 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan TSF Genel Kurulunda var mısınız ödül vermeye sporcularımıza? Hatta şimdi duyurun rakamları, havalar yumuşasın…

Siz federasyon yönetim kurulu üyeleri! Ne dersiniz bu öneriyi desteklemeye?

Ben her bir sporcumuza ve antrenörümüze ayrı ayrı ödenmek üzere, vergilerden sonra net 50.000 TL kişi başına ödülün az bile olduğuna inanıyorum.

Haydi bakalım, 80 milyonu mutlu eden bu çocuklara, siz de destek verin.

Neden 50.000?

Öncelikle neden olmasın? Oturdum hesap yaptım. Kaç tane büyük usta var bu ülkede? 13 tane! Kaç doktor var? 100.000’den fazla…

Kaç mühendis var? 300.000’den fazla

Kaç avukat, hakim ve savcı var? 300.000’den fazla…

Peki bu çocuklar kimi temsil ediyorlar? Ay yıldızlı bayrağın altına toplanmış 80.000.0000 yurttaşı.

Kaç kişiler? Toplam 13 büyük ustamız var, onlar sadece beş kişi bir de antrenör eder altı…

Olimpiyat iki yılda bir yapılıyor. İki yıla bölsen 2.100TL yapmaz.. Bir maaş bile değil.

50.000 TL bu ülkenin en iyi beş doktoru için günlük kazanç…

50.000 TL bir çok mühendis, mimar ve avukat için sıradan bir para..

Ey yönetim sana mesajım… Hadi bakalım..

Hadi göster satranç saygını, açıkla haberi, mutlu et sporcularımızı.

Ne kadar önem verdiğini ölçeceğim vereceğin ödülle!

Hatta ben 50.000 dedim, sen 100.000 de!

Hodri meydan!

Pamuk eller cebe!

Share Button