Mayıs ELO Listesi – Doğrusu! Perişan durumumuz!

Share Button

2016 Mayıs ELO Listesi yayımlandı. Federasyon haberiyle bu konuda bizi hiç şaşırtmadı. Siz doğru haber için Satranç Haber’den şaşmayın!

Listede toplam 4384 sporcumuz yer alıyor. GM sayısında değişiklik yok, 8 büyükusta yer alıyor listede.  20 IM (uluslararası usta), 2 WGM (kadın büyükusta), 3 WIM (kadın uluslararası usta), 48 FM (FIDE ustası), 7 WFM (kadın FIDE ustası), 14 CM (usta adayı), 20 WCM (kadın usta adayı) listede yer alıyor.

İlk 6 sporcumuz şu şekilde: GM Ipatov 2648, GM Solak 2633, GM Yılmaz 2603, GM Atalık 2572, GM Can 2557, GM Esen 2508.

Türkiye ELO Listesi Mayıs 2016

Genç sporcularımızda zirve yine aynı; IM Daştan 2480, IM Alimarandi 2476, IM Şanal 2465, IM Arat 2418, Gökerkan 2390! Cem Kaan Gökerkan’ın FM Unvanı için başvurulduysa FM unvanı yayınlanacaktır. Bakalım ne zaman? Cem Kaan, tıpkı CC, Vahap ve Batuhan gibi müthiş bir yetenek, umarım bu federasyona rağmen kariyeri iyi olur…

Türkiye Genç Sporcular Mayıs 2016

Kadın sporcularımızda büyük değişiklik yok. İlk beş aynı sporculardan oluşuyor. Kadın sporcularımızın 4 yılda gıdım ilerlememesi, sanırım başkanı kadın olan TSF için manidar olmalı.

Kadın satrancımızın yerlerde süründüğünün en iyi göstergesi 2016 Mayıs ELO listesi. TSF yönetimi, kadın satrancımızla ilgili hiç bir şey ama hiç bir şey yapmadı! Sonucu ortada. Magazin gazetelerine “kadınlar beş günde antrenör olsun” diyen TSF’nin kadın başkanı bu tabloyu kessin, çerçeveletip odasında karşısına assın…

Başkanı kadın olan TSF'nin dört yılda kadın satrancını getirdiği durum

Başkanı kadın olan TSF’nin dört yılda kadın satrancını getirdiği durum! Milli takımımız eskisine göre çok daha zayıf!

İstediği kadar adalarda, modalarda boy göstersinler, bu TSF yönetimi asla, ama asla unutulmayacak! Unutturmayacağız!

Bu iş neden böyle oldu? 18 ay milli takım kampı yapmazsan, yurt dışına kamplara yolladığın sporcuları doğru seçmezsen, kadın sporcularımıza yatırım yapmazsan, Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasına sporcu göndermezsen sonucu bu olur!

Türkiye Mayıs 2016 Kadın Sporcular

Genç kadınlarımızda durum nasıl?

20 yaş altında 2000 ELO’nun üstünde tek bir sporcumuz yok!

Genç Kadın Sporcularımız

Gülkız hanım, size sesleniyorum, Süper Ligde genç kadın masasını kaldırdığınız için mutlu musunuz? Size defalarca söyledim sonucu çok kötü olur diye! Etrafınızda satrançtan anlayan kimse kalmadı! Sırf bir kaç kulüp istedi diye o kararı aldınız. Sonucu burada! Kadınlarda geleceğimiz yok! Sorumlusu kim?

Gülkız Tulay ve yönetimindeki 14 kişi!

Share Button