11.Tur Bitti Khanty’de Türk Kadını da yok!

Share Button

2015 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası tüm hızıyla Khanty Mansysk’te devam ediyor. Türkiye Kadınlar Şampiyonasını; 11 Şubat 2015 tarihinde zalimce katledilen Özgecan Aslan anısına düzenleyen Türkiye Satranç Federasyonu, iş satranç sporunda kadına gelince umursamadığını, 2015 Dünya Genç Kadınlar Satranç Şampiyonasına tek bir sporcumuzu bile yollamayarak gösteriyor. Oysa bir genç kadın sporcumuzun Khanty Mansysk’te oynamasının bedeli en fazla 1.000€ civarındaydı. Oğlunu, komisyon üyesi olarak görevlendirip Satranç Olimpiyatlarına götüren Gülkız Tulay’ın, çok daha az parayı harcayıp hak ettiği halde genç kadın sporcularımızdan tek birisini bile götürmemesi bu anlamda manidar. Türkiye Satranç Federasyonu işte böyle yönetiliyor.

Diğer taraftan 2015 Dünya Gençler Satranç Şampiyonasına 2006 yılında bir yıl hak mahrumiyeti aldığı için ülkemizde antrenörlük yapması mümkün olmayan GM Alexander Sulypa’nın yönetiminde katılan sporcularımızın madalya şansı artık kalmadı.

Şampiyonaya 10.Turda ilk masada 7 puanla giren Polonya’lı GM Duda, vakti zamanında Cemil Can, Vahap ve Batuhan’ın alt ettiği bir sporcuydu. Ne zamana kadar? Bu çocuklarımıza Gülkız Hanımın efsane çözümüyle İnternet üzerinden satranç eğitimi verilmeye başlanıp, tam 18 ay kamp yaptırılmadığı zamana kadar.

Şimdi sonuç ne? GM Duda zirveye oynuyor, biz seyrediyoruz. Sizce sorumlusu Vahap, Batuhan ya da Cemil Can mı?

Herkes kendisine sorsun, 2012 yılında kendi yaş gruplarında Dünya satrancının zirvesinde olan bu yeteneklerimizin şimdi olduğu yerin sorumlusu kim?

IM Cemil Can Ali Marandi, 10.tur sonuna kadar sporcularımızın arasında en başarılı performansı gösteren ustamız. Cemil Can son turda Çinli sporcu IM Jinshi Bai’yi yenerek 6 puana yükseldi. CC’nin performansı 2501! IM Vahap Şanal İsveçli sporcu IM Linus Johansson ile berabere kalarak 5.5 puana yükseldi. Vahap’ın performansı 2363. Aynı performansa sahip olan IM ufuk Sezen Arat ise Sırp rakibine kaybetti ve 4,5 puanda kaldı. Uluslararası deneyimi çok fazla olmayan yetenekli gencimiz Gani Eren ise Matthias Luten ile berabere kalarak 2027 performansla 3,5 puanda kaldı.

Sporcularımızın 10.Turdan Sonra Bireysel Performansları

10.Tur Sonuçlar 10.Turdan Sonra Sıralama 11.Tur Eşlendirme

Sporcularımız 11.Turda iyi sonuçlar alamadılar. Cemil Can Ali Marandi berabere kalırken, Vahap ve Ufuk Sezen kaybettiler. Günün tek galibiyeti Gani Eren’den geldi.

Buna göre;

11.Tur Sonuçlar  11.Turdan Sonra Sıralama   12.Tur Eşlendirme  Sporcularımızın 11.Turdan Sonra Bireysel Performansı

IMG_59341

İran Satranç Federasyonu, Kadın satrancına, başkanı kadın olan TSF’den çok daha fazla önem veriyor. WIM Dorsa Derekshani ELO 2244

 

MG_5728

GM Duda (Polonya) ELO 2645- Batuhan, Vahap ve CC’nin bu düzeye gelmemesinin tek nedeni bu federasyon!

 

MG_5758

Cemil Can, nispeten vasat bir performans gösteriyor. Umarız kalan maçlarını kazanarak bir büyük usta normuyla bizi mutlu eder!

 

Share Button