Khanty’de Türk Kadını Yok, Puan Yok, Başarı Yok!

Share Button

Başkanı kadın olan Türkiye Satranç Federasyonunca genç kadın sporcularımıza şans verilmeyen 2015 Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasından haber vermiyoruz. 2015 Dünya Gençler Şampiyonasında ise 4 yetenekli sporcumuz sadece yarım puan alabildiler bugün. TSF tarafından 2006 yılında bir yıl hak mahrumiyeti cezası alan, bu cezası infaz edilen ve bu kapsamda asla antrenör olması mümkün olmayan Ukrayna’lı GM Sulypa’nın sporcularımıza ne verdiği satranç çevrelerince tartışılıyor.

Satrancı bilen anlayan insanlar bu türlü tartışmaları yaparken, bu sonuçları yaşamamıza, bu ızdırabı çekmemize neden olan Türkiye Satranç Federasyonu yönetimi, satrançtan anlayanları çevresinden uzaklaştırmanın vazgeçilmez akıbetini yaşıyor.

Oysa 2012 yılında olağanüstü yeteneklerin kendilerine teslim edildiği bu yönetim, iyi çalışsaydı, laf dinleseydi, aslında en doğrusu, bir an önce istifa ederek Türk Satrancının makus talihi olmaktan vazgeçseydi, kim bilir belki de zarardan bir an önce dönülebilir, farklı sonuçlar yaşanabilirdi.

Ne fazlası var; Duda’nın, Antipov’un, Bajarani’nin bizim çocuklarımızdan? Yaş gruplarında bu sporculara karşı defalarca kazanan Vahap Şanal ve Cemil Can Ali Marandi’nin bu şampiyonayı birinci ikinci bitirmesi için hiç bir eksikleri yoktu ki! Zamanında yatırım yapılsa, iyi bir programla çalıştırılsa bugün bunlar olmaz mıydı? 18 ay kamp yapmamanın sonucunu görüyor musunuz Gülkız Tulay? Şimdi söylüyoruz bari bunları dinleyin! Oğlunuzu komisyon üyesi sıfatıyla görevli olarak yurt dışına götürüp, hem de en az üç kez götürüp harcırahını ödeyen siz,  genç kadınlarımıza 2015 Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasında şans vermeyip geleceğimize zarar veren de siz.

İnanmak başarmanın yarısıdır! Kimin umurunda ki başarılı olmak? Birilerinin umurunda olan tek şey alacakları bir kaç fazla oy için modalarda adalarda gezmek. Satranç kimin umurunda? Bu çocuklar kimin umurunda?

Ne ekersen onu biçersin! Yollarsan Gureviç’i, yerine cezalı ve mevzuatımıza göre ülkemizde antrenörlük yapamayacak birisini koyarsan, bu sonuçlara katlanırsın.

İnsan ne kadar büyük düşünürse ve ona göre ne kadar çok çalışırsa, sonuçları da o kadar büyük olur! Sizin ufkunuz üçüncü düzeyde antrenörlerle, üç kuruş az verip yasak savmak mı, yoksa bu çocuklara hak ettikleri en iyi hocaları sunup, zirveye çıkmak mı? Herkes kendine göre yanıt versin! Yanıt belli değil mi?

2015 Dünya Gençler Şampiyonasının bizim açımızdan, yani Türk Satranççıları açısından ne tadı var ne tuzu var!

Sporcularımız sapır sapır dökülüyor. Genç kadınlarımız yok!

8.Turun tamamlandığı şampiyonanın sonuçlarını merak eden varsa, aşağıda veriyoruz.

8.Tur Sonuçları 8.Turdan Sonra Sıralama 9.Tur Eşlendirme

Türk Sporcularının Durumu

 

Share Button