Khanty’de Bizim için biten eziyetin ardından…

Share Button

2015 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası Rusya’nın Khanty Mansysk kentinde bugün oynanan son turla tamamlandı. Ama eksik olan bir şey var ki, o eksik,  Türk Satranç tarihinde kara bir sayfa olarak yerini aldı. 2015 Dünya Gençler Satranç Şampiyonasına layık görülmediği için gönderilmeyen Genç kadın satranççılarımız. Bir kaç tane değil onlarca sporcumuz vardı gidebilecek. Ama başkanı kadın olan Türkiye Satranç Federasyonu, bugün belki de ne kadar başarılı olabileceklerini konuşuyor olacağımız ama konuşamadığımız sporcularımızı göndermedi. Maliyeti 1.000 € bile olmayan, şampiyonadan 10 gün önce dikkatlerini çektiğimiz için kesinlikle kasıtsız olamayacak bir ihmaldi bu.

Facebook sayfalarında Satranç Haber ekibinin paylaşımlarını beğenenleri takip eden, bunun ne kadar ayıp olduğunu yazdığımızda da özür dileyeceklerine gidip insanlara hesap soran bu zihniyetin Türk Satrancını götürdüğü istikamet açık değil mi?

Geçmişi değiştiremezsiniz!

Hiç bir güç yaşanmışı değiştiremez, farklı algılatmaya çalışabilir ancak gerçekleri değiştiremez. Kimse aynı ırmakta iki kez yıkanamaz!

Gerçek nedir? TSF yönetimi için gerçek başarının bir önemi yok.

Gerçek nedir? Türk Kadın Satrancı diye bir şey bu yönetimin umurunda değil!

Gerçek nedir? TSF Başkanı ve ekibinin söylemlerinde, eylemlerinde, konuşmalarında; satranç yerine istediğiniz kelimeyi koyun anlam değişmez!  Beyzbol, briç ya da dama farketmez.

Gerçek nedir? Bu şampiyonada ilk üçe giren rakiplerinden 2012 yılında çok daha ileride olmalarına rağmen, Vahap, Cemil Can ve Batuhan gibi olağanüstü yeteneklerimizin son üç yılda yeteri kadar ilgi görmemeleridir.

Bu gerçekler asla unutulmayacak!

Gülkız Hanım ve ekibi, insanları tedirgin ederek, tek tek konuşarak, sosyal medyada paylaşılan beğenilerin sahiplerini markaja alarak, delegeleri tek tek dolaşıp iletişim kurarak bugün iktidarın tadını çıkartabilirler. Ama bana göre satranç tarihinin en başarısız yönetimidir bu yönetim.

13.Tur

Cemil Can bugün Alman Büyükusta Bluebaum’a kaybederek 7,5 puanda kaldı. Vahap, IM Sunidulth’la berabere kalarak 7 puana ulaştı. Ufuk Sezen Brezilya’lı Carneiro’yu yenerek 6 puanda şampiyonayı tamamladı. Gani Eren ise Peru’lu IM Laiva’ya kaybederek 5 puanda kaldı.

Sporcularımızın Bireysel performansları 13.Tur Sonuçları 13.Turdan Sonra Sıralama

Bu şampiyonadan bir hafta önce başladığımız ve bugün oynanan son tura kadar her haberimizde federasyon yönetiminin başına kakarak genç kadınlarımızın bu şampiyonaya yollanmaması nedeniyle yaptığımız eleştiriler, burada bitiyor sanmasın kimse. Bunu bu ülkede duymayan kalmayacak. Asla unutturmayacağız! Kadına; sporda bile ayırımcılığın yapılması inanılır gibi değil!

Aksi takdirde bana birisi açıklasın! Maddi mi nedeni değil? 1.000 € maliyeti var. Yoksa paranız ben vereyim.

Sportif mi nedeni? Değil, öyleyse bana kriterlerini açıklayın seçmemenizin. Yurt dışında kamp yapıp genç sporcularımızı yolluyorsunuz, onda da bir kriteriniz yok, bu kadar önemli bir şampiyonaya kimseyi yollamıyorsunuz, bunda da bir kriteriniz yok.

Antipov, Duda, Bluebaum sporcularımızın defalarca yendiği üç büyük usta şampiyonada ilk üç sırayı aldı. Onların başında kimler vardı?

Arthur Jussupov - GM Almanya  Efsane bir isim

Arthur Jussupov – GM Almanya Efsane bir isim

Loek Van Wely - Hollanda  2633

Loek Van Wely – Hollanda ELO 2633

 

Bizim sporcularımızın başında kim vardı?

Yorumsuz!

Yorumsuz!

 

 

Share Button