Khanti’de 9.Tur’da 3,5 puan!

Share Button

2015 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası Rusya’nın Khanty Mansysk kentinde devam ediyor. Başkanı kadın olan Federasyonumuz, onlarca yetenekli genç kadın sporcumuzdan herhangi birini layık görmediği için, 2015 Dünya Genç Kadınlar Satranç şampiyonasında yokuz. Türkiye Satranç Federasyonu, satrançla uğraşmak, sorunlarımızı çözmek yerine, il temsilcilerini facebook polisi gibi görevlendirmiş ve Satranç Haber Sitesinde yayınlanan haberleri facebook’ta beğenen kişileri taciz ediyor. Bunlardan birisi de WIM Nilüfer Çınar Çorlulu! Çubuk’ta düzenlenen ve gerçekten her anlamda çok başarılı olan Çubuk Açık Turnuvasını bugün ziyaret ettiğimde, orada bulunan satranççılar arasında konuşulan mevzu buydu. Nilüfer Hanım gidip yıllardır dostum olan satranççılara, “neden Ali Nihat Yazıcı’nın paylaşımlarını beğeniyorsunuz? Bundan sonra beğenmeyin…”  diyormuş.. İnanılır gibi değil. Siz işinize baksanıza, siz satrançla büyüyorsunuz, ama Türk Satrancı batıyor. Ne kadar ayıp! Gülkız Hanımın ekibi, belki insanlara bu tür taleplerde bulunup, sosyal medyada başarı sağlayabilir, ama kalplerindeki duyguları, yaşanan gerçekleri değiştiremez.  Nilüfer Çınar’ı ekibiyle birlikte Çubuk Açık Turnuvasını çok güzel düzenlediği için tebrik ediyorum, gerçekten çokgüzel bir organizasyondu! Tabii bunda federasyon personelinin katkısını yadsımamak lazım. Üstüne üstlük Başhakem ve ekibi de çok iyi olunca, turnuva da iyi oluyor. Nilüfer Çınar’ı Ankara İl Temsilcisi olarak tebrik ederken, bu çiğ hareketinden dolayı kendisini kınıyorum. Gülkız Tulay ve satrançla ilgisi olmayan insanlar yarın gider, ama biz birbirimizin yüzüne bu ailede yıllarca bakarız. Çok ayıp çok!

Biz Rusya’ya dönelim…

Khanty Mansysk’te bugün “puan bastı” yetenekli sporcularımız! Cemil Can Ali Marandi, Rus rakibi Dimitry Gordieski’ye karşı beraberlik yaparken, Vahap Şanal Brezilyalı rakibi Carniero’yu, Ufuk Sezen, Yunan rakibi Konstantinos Megalios’u, Gani Eren ise Brezilyalı zayıf rakibi Matheus’u saf dışı etti.

Kuşkusuz en ilginç maç, Ufuk Sezen’in maçıydı. Kale File Kale eşit bir oyun sonunda güzel oynayarak rakibini baskı altına alan Ufuk Sezen, rakibinin yaptığı bir hatayı affetmedi. Ufuk Sezen, yıllarca düzenli çalışmasının sonuçlarını kısa süre önceden beri almaya başladı. Süper yetenekli bu sporcumuzun başarılarının devamının geleceği de açık. Usta gibi oynamak böyle bir şey! Rahmetli Ali İpek’in dediği gibi “Şans her zaman iyiden yanadır!”

9.Tur Sonuçlar  9.Turdan Sonra Sıralama Türk Sporcularının Bireysel Başarıları 10.Tur Eşlendirme

Günün kahramanı eşit kale oyun sonunu kazanan Ufuk Sezen Arat

Günün kahramanı eşit kale oyun sonunu kazanan Ufuk Sezen Arat

 

Share Button