İsimsiz Yorum!

Share Button

Bugün eleştirim TSF’ye değil, sitemizden rahatsız olduğu için ismini açıklamaktan korkarak hakkımızda iftiralar atan bir zavallıya.

Önce söz konusu haberi bir anımsatmak istiyorum sizlere…

Sitemizde yayınladığım “TSF’yi Kimler Yönetiyor?” başlıklı yazımda, sert eleştirilerde bulunmuştum. TSF ile eş güdümlü olduğu ayan beyan belli olan, bu yıl başında kurulduktan sonra Başbakanlık Tanıtma Fonundan çok büyük bir fon alarak bunu iftiharla hem TSF sitesinden hem de farklı medyalarda duyuran, “Satrançla Büyüyorum” adındaki Spor Kulübü bir faaliyet yapıyor.

Aslında Spor Kulübünün yönetiminde olmasa da, eşinin yönetimde olmasından, doğrudan bağlantısı belli olan Kasım Yekeler adındaki TSF Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyesi, bu kulübün faaliyetinde verdiği basın beyanatıyla da bunu kendisi teyit ediyordu.

Bu acayip rabıtayı eleştirmiş, çıkan haberin başlığını ve içindeki mesajı, yazımda satır aralarında eleştirmiştim.

Geleceğin Satranç Ustaları, Anaokullarında Yetişecek

21 Ekim 2015 Çarşamba 13:27

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Anaokulundan detay görüntüler-Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler’in konuşması Geleceğin satranç ustaları, anaokullarında yetişecek- Federasyon, satrancın yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen proje çerçevesinde, ülke genelinde bin ana sınıfına satranç takımı dağıtımına başladı- Yönetim kurulu üyesi Yekeler: “Geleceğin dünya şampiyonlarının Türkiye’den çıkmasını hedefliyoruz”ERZURUM – İLHAMİ ERKILIÇ – Türkiye Satranç Federasyonunun, satrancın yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen proje çerçevesinde, ülke genelinde bin ana sınıfına satranç takımı dağıtımına başladığı bildirildi.

İşte eleştirdiğim haberin ilk paragrafı böyleydi. “Satranç Ustaları ana okullarında yetişecek” şeklinde atılan bir başlık. Bana yarış atı yetiştirmek için açılan haraları anımsatıyor. Oysa biz her zaman okulda satranca bir eğitim projesi olarak bakıyoruz. M.E.B. böyle bakıyor, devlet böyle bakıyor. Ama kendi kendine iyi bir şey yaptığını sanan, sempatik görünümlü birisi, haddi olmayan bir işe kalkıp, ana okullarında usta yetiştireceğiz diyor.  Ne ustası yetiştireceğini bilemiyorum, ama projenin satranç açısından eğer gerçekten amacı buysa ne kadar sakat ve hastalıklı bir proje olduğu belli. Olur hani yanlış ifadedir, gazeteci emekçi üstüne katmıştır, en azından bir yalanlama gerekirdi. Umarım yanlış ifade edilmiştir, ama bir düzeltme de görmedik.

Bence Kasım Yekeler bilmediği işlere ya soyunmasın, ya da sabredip öğrensin.

Çok yanlıştı, çok çirkindi!

Ne bekleyebilirsiniz ki? Artık her şey klişeler üstüne yüklenmiş, satrançtan anlamayan kişilerin kontrolünde. Sonuçları böyle olması doğal değil mi? Buyurun size TSF’nin Okulda Satranç Kurulu yönetiminin bir açıklaması.

Böylece, ilgili yazıda neden çok rahatsız olduğumu ve içimin kalktığını sizle paylaşmış oluyorum.

Dönelim esas konuya…

Sitemize yorum yapılması

Eleştiriyi yaptıktan sonra bu yazıya her haberimize olduğu gibi spam yorumlar geldi. Yayınladığımız haberlere ortalama 3-4 arasında spam, yani kötü amaçlı yorum geliyor. Sakın aklınıza kötü amaçlı derken küfür hakaret gelmesin. Genellikle bu yorumlar yabancı dilde, kaynağı şifre kırmak amaçlı olan bazı makinelerden atılan yorumlar. Eğer herhangi bir haber sitesinde, herhangi bir şekilde yoruma açık bir haber varsa, buna bir yazılım makinesi aracılığıyla yollanan ve kabul edilerek yayınlanması durumunda dolaylı olarak virüs ya da trojan işlevi görebilecek yorumlar ekleniyor. Tabii biz word press kullandığımız için bu konuda korumamız var. Bu tür yorumlar onaylanmadan yayınlamıyor.

Doğal olarak da sadece kötü amaçlı yorumların değil, normal yorumların da onaylanması gerekiyor. Bu bazen zaman alabiliyor.

Bugüne kadar gerçek kişilerden gelen hiç bir yorumu reddetmedik. Peki, ne demek gerçek kişi? Sitemizin, Hakkımızda kısmında yazdığı gibi gerçek kişi ya da kurumları kontrol ediyoruz. Gelen IP numaralarını kaydediyoruz. Gerçek kişi, nüfus cüzdanında yazan gerçek adıyla birisinin yazması bizim için. Bunu okuyucularımızın güvenliği için ve yasal nedenlerle yapmamız gerekiyor.

Spammör Ahlak Fakirleri!

Ülkemizde popüler olan bir satranç forum sitesinde, takma isimli “şerefli” bir kişi bir ileti yollayıp sitemizde yapılan yorumların sansürlendiğini söylüyor. Ben forum köşelerini okumuyorum, ahlak fakiri bazı insanların takma isimlerle benim hakkımda söyledikleri de umurumda değil. Ben yazdığım ve yayınladığım her şeyin altına imza atıyorum. Gerçek kişiyim, Türk Satrancının en gerçek insanlarından biriyim, yalanım dolanım yok. Varsa yalan söylediğimi iddia eden 100’den fazla yazıdan birisinde hukuki yola başvururdu. Ama bakar mısınız? Birileri kalkıp iftira atmaya, çamur atmaya çalışıyorlar. Nasıl üstelik? Adlarını bile yazmaya cesaret gösteremeyerek!

Yukarıda sözü geçen yazıma da spam amaçlı makinelerden gelen yorumların yanında, bir de Ankara – Ulus’tan bir IP numarasından bir yorum geldi. Yorum gayet güzel bir eleştiri, ama isim takma. Biz de sorduk yorumu yapan kişiye bu ismin kendisine ait olduğunu kanıtlamasını. Belirttiği e-posta adresine bir e-posta yollayarak teyit etmesini istedik.

Bu aslında rutin bir prosedür. Ama Can İnce beni arayıp, forumda yazılanları aktardığında gidip okuduğumda hayrete düştüm. Yalan dolan ahlak sorunu!

Dikkatinizi çekiyorum. Adam diyor ki “ben federasyonla iletişimi olan, ilgisi olan biriyim, yorumlar yayınlanmıyor Satranç Haber’de” ama adını yazamıyor. Ne orada, ne burada. Sonra sitemizde takma adla yazılan tek Türkçe yorumu yayınlamadığımızı söylüyor. Yani onu o yazmış, çünkü başka örneği yok. Be gafil zındık, yanıtla e-postamızı kim olduğunu söyle yayınlayalım!

Yanıt vermeye bile korkuyorsun e-postamıza zavallı korkak!

Burada durun arkanıza yaslanın! Bunlar kim biliyor musunuz?

alisatran35Balyoz, Ergenekon davalarında delil üreten ahlaksızlar kimse, forumlarda ve burada gerçek isim yazamadan yorum yapan ahlaklılar da onlardır. Aynı kafada, aynı ahlak düzeyinde insanlar bunlar. Bunlar insanlara iftira atar, çamur atar, ele avuca sığmaz sıkıştırıldıklarında pislik gibi elden çıkar başka bir yere giderler. Herkesin bildiği en adi pislikten daha pisliktir bunlar.

Kusura bakmayın ama, bu sitede sahte isimle yorum yok! Gerçek isimle yapmak isteyen varsa buyursun! Kontrol etme hakkımız her zaman var.

Bu yorum yapma konusuna gelince…

Sen git önce TSF’ye yorum yapmak için değişiklik yaptır, en gerçek isimle yazacağım! Hodri meydan.

Bu eleştiriyi yapan ve TSF ile bağlantısı olduğunu iddia eden sahtekar yalancıya çağrım şu! Yüreğin yetiyorsa açıkla kimliğini, ahlaksız!

Share Button