GERİ VERİN!!

Share Button

2002 yılında başlayan satranç hayatımla birlikte, Türk satrancının büyümesini ve başarılarını her daim yeni bir heyecan ile yaşamış, büyük projelere ve değişimlere şahit olmuş biri olarak ülkemizde ki binlerce satranç sevdalısı gibi bende heyecanımı geri istiyorum.

Evet. Yanlış okumadınız!

Heyecanımı geri istiyorum!

Proje üreten,  uluslararası arenada yükselen sportif ve organizasyon başarıları ile heyecan verici TSF den örnekler:

  1. Türkiye İş Bankası ile yapılan sponsorluk antlaşması ve MEB ile imzalanan protokol:

Bugün ülkemizde milyonlarca kişinin satranç oynamasına ve binlerce kişinin satranç antrenörlüğünü meslek edinerek yeni bir iş sahası oluşmasına neden olan 2005 yılında gerçekleştirilmiş iki büyük proje.

Özlemle bekliyoruz buna benzer projeleri!!

  1. Büyük Ustalarımız:

GM Kıvanç Haznedaroğlu (2009), GM Barış Esen (2010), GM Emre Can (2010), GM Mustafa Yılmaz (2012), WGM Betül Cemre Yıldız (2012), WGM Kübra Öztürk (2012)

Özlemle bekliyoruz yeni büyük ustalarımızı!!

  1. Kadın Satrancı:

Bilmem hatırlar mısınız? Kübra’nın 2005 yılındaki 16 yaş altı Avrupa Şampiyonluğunu! Satranç bilen ya da bilmeyen herkes günlerce konuşmuştu bu başarıyı. Satranç için ne büyük reklam olmuştu o genç kız…

Kübra ile başlayan ve artarak devam eden uluslararası başarıları buraya yazmaya kalksam, yazının sonu gelmez herhalde.

Kübra ve Betül ile kadın satrancında söz sahibi olan ülkemiz iki kadın büyük ustaya sahip olmuş, bu gelişme diğer kadın sporcuların yetişmesi için bizleri umutlandırmıştı.

Özlemle bekliyoruz yeni kadın satranççılarımızı!!

  1. Antrenörler ve Kaynaklar:

Gurevich, A. Mikhalchishin ve E. Grivas gibi çok değerli birçok antrenörün ülke satrancına kazandırılması ile Cemil Can Ali Marandi, Vahap Şanal ve Muhammed Batuhan Daştan gibi yıldız sporcuların ortaya çıkması sağlanmıştır. Satranç akademisi ve Türk satranç okulu kitaplarının ülke satrancına kazandırılması ile yereldeki antrenörler kaynak açısından rahatlatılmış ve temeli sağlam sporcuların yetiştirilmesi için doğru adımlar atılmaya başlanmıştır.

Özlemle bekliyoruz yeni kaynakları!!

 

Bu başlıkları çoğaltmak hiç de zor değil ama şuan ki yönetimin etkinlik takvimini uygulamaktan başka bir beceriye sahip olmadığını görmeniz için yeterli olacağını düşünüyorum.

Evet, ben son 3 yıldır Türk satrancı için heyecanlanabileceğim bir an yaşamadım!

Heyecanımı geri verin bana!!

 Ya da artık meşgul etmeyin o değerli koltukları!!

Türk Satranççısının hak ettiği yerde, hak ettiği değeri göreceği günlerin çok yakın olduğuna inanarak sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Fatih DEMİRBAŞ

fatihdemirbas83@gmail.com

Share Button