Fahiş Organizasyon Bedelleri!

Share Button

2016 Küçükler ve 2016 Yıldızlar Şampiyonasına ilişkin görüşlerinizi sorduk size…

Sorumuz açık ve netti: Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları konaklama, organizasyon ve katılım ücretlerine ilişkin görüşleriniz nedir?

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları konaklama, organizasyon ve katılım ücretlerine ilişkin görüşleriniz nedir?

  • 0- Fikrim yok nerden çıktı bu soru? (0%, 0 Votes)
  • 1- Sudan Ucuz bedava (6%, 35 Votes)
  • 2 - Ucuz (1%, 8 Votes)
  • 3- Makul (10%, 55 Votes)
  • 4- Pahalı (36%, 195 Votes)
  • 5- Fahiş buluyorum (46%, 254 Votes)

Total Voters: 547

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

anket sonuc

Kullanılan 547 oyun 254’ü yani yarısına yakını; konaklama, organizasyon ve katılım ücretini fahiş bulduğunu belirtiyor. 195 oy ise, %36 bu bedelleri pahalı buluyor. 55 oy, yani %10 makul derken, 8 oy %1 ise ucuz olduğunu düşünüyor. Azınlıkta olan 35 oy ise (TSF yönetimi ve avanesi oduğuna inanıyorum, yani %6, sudan ucuz olduğunu düşünüyor. Diyeceksiniz ki neden öyle olduğuna inanıyorsun? Eee, bu ülkede su gerçekten ucuz, bedava kalıp, bir de üstüne harcırah falan alırsanız sudan ucuz olur kuşkusuz.

“Fahiş 5” ve “sudan ucuz 1” deyip ortalamayı bulursak, ilginç bir yanıtla karşılaşıyoruz. Yanıt veren ziyaretçilerimiz ortalama olarak 4.14 yani pahalıdan yukarıda ve fahişe yakın bir değer biçmişler.

Durumumuz bu!

Bir tarafta, bir dostumuzun deyimiyle, “deli dumrul vergisi” gibi pratikte neredeyse zor kullanarak satranççıya bu bedelleri yükleyen, “dışarıda kalırsan günde 25 TL” öde diyen, dışarıda kalma seçeneklerini mesafe olarak uzakta, fiyat olarak yukarıda, eziyet olarak zirvede tutan bir yönetim varken, diğer tarafta, üstlerine gidilmiş, köşeye sıkıştırılmış sporcular ve velileri…

Gülkız Tulay, hiç yüzü kızarmadan kalkıp yorum yapıyor sosyal paylaşım ortamlarında, diyor ki, bize 3 ay süre biçmişlerdi, 2016’yı gördük.

Gülkız Hanım, ben ne bileyim hem oğlunuzu yurt dışına görevli gönderip, hem de 3 kez, bu söylendiğinde istifa etmeyeceğinizi!  Türk Satrancını dibe vurup, alt yapıyı yok eden, velilere bu fahiş bedelleri yükleyen, federasyon yönetimini “delegeleri ikna et gerisini merak etme” politikasına oturtan, işi gücü adalarda modalarda dolaşıp, “enkaz devraldık” safsatalarıyla arkamızdan laf eden, tek bir doğru dürüst faaliyetini görmediğimiz, onlarca yüzlerce eleştirilerimizin bir tekine bile cevap vermeyen sizlerin, ısrarla bu görevlerde durmak istemesini anlamak mümkün değil.

“Yapacak çok işiniz olduğunuzu” yazmışsınız. Keşke şimdiye kadar bir kaç ufak şey yapsaydınız satranç yararına. Sizin iş dediğiniz şey ancak yukarıda saydığım olumsuz unsurlar olabilir.

 

Görüşeceğiz! Satranççılar size öyle yanıtlar verecek ki demokrasi önünde, bunlar solda sıfır kalır.

Sıkın dişinizi az kaldı!

 

Share Button