Dünya Yaş Gruplarında 4.Tur Bitti

Share Button

4.Turdan Sonra

TSF istemediği için ülkemizde düzenlenemeyen 2015 Dünya Yaş Grupları Şampiyonası Porto Carras’ta devam ediyor. Sporcularımız dördüncü turda 16 puan ile %50’nin üzerinde oynadılar.  Tam puanda giden tek sporcumuz 12 yaş kadın kategorisinde oynayan Esma Doğa Duran! Vahap Şanal 3,5 puanda 18 yaş grubunda üstlerde yarışıyor. 1 puan kayıpla oynayan sporcularımız ise Cemil Can, Ege Karaahmetoğlu, Taha Özkan, Işıl Can ve Nilsu Enç.

Sporcularımızın bize bol puanlı bir 29 Ekim yaşatmaları dileğiyle Cumhuriyet Bayramlarını kutluyoruz…

Turlar>>> 1 2 3 4 5.Tur Eşlendirmelerimiz
Yaş Grubu TR TR TR TR Bireysel Tablo
8 Kadın 1 2 3 4
10 Kadın 1 2 3 4
12 Kadın 1 2 3 4
14 Kadın 1 2 3 4
16 Kadın 1 2 3 4
18 Kadın 1 2 3 4
8 Açık 1 2 3 4
10 Açık 1 2 3 4
12 Açık 1 2 3 4
14 Açık 1 2 3 4
16 Açık 1 2 3 4
18 Açık 1 2 3 4

portocarras

 

3.Turdan Sonra 

TSF istemediği için ülkemizde düzenlenemeyen 2015 Dünya Yaş Grupları Şampiyonasında 3.tur oynandı. Olağanüstü yetenekli sporcularımız, Federasyon Başkanları Türkiye’de algı yönetimi için Facebook’ta karşılıklı paylaşımlarda bulunurken, maalesef iyi sonuçlar alamadılar. Tam bir yıl oldu bugün ben muhalefet olarak yazmaya başlayalı. Adalarda modalarda delegeleri ziyaret etmekten Teknik Kuruluyla bir araya gelemeyen, Kurul üyelerine ancak istifa ettikten sonra teşekkür etmeyi anımsayan Gülkız Tulay’ın iyi niyetli olduğunu söyleyen Ömer Faruk Ercan, Erkan Şat arkadaşlarıma selam olsun.

Burası iyi niyet federasyonu değil! Burası Türkiye Satranç Federasyonu. Ayrıca iyi niyet konusunda da oturur tartışırız. İyi niyetli insan, bu turnuvada üç maçta 3 puanla giden Esma Doğa Duran’ın hak ettiği şampiyonaya (Dünya Okullar) gitmesi için ailesinin önüne 6-7 bin TL’lik bir harcama koymazdı. İyi niyetli insan, oy peşine koşacağı ve sırf delegelerin sesini dinleyeceği yerde kurullarına hakim olurdu, tabii anlayabilirse. Ben açıkçası hiç de iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum Gülkız Tulay ve ekibinin. İyi niyetli yönetim, 1 Temmuz’da transfer dönemini uzatıp 6 Temmuz’da hiç kızarmadan 12 sporcuyla kulübünün sözleşme uzatmasını izlemezdi, üstelik gerekçe olarak Kulüplerimiz istedi demezdi.

İyi niyetle ilgili düşüncelerimi saklıyorum daha kapsamlı yayınlayacağım. Bakalım ne kadar iyi niyetliymiş bizi yönetenler?

Dünya Yaş Grupları hiç de iyi gitmiyor maalesef! Mükemmel yeteneği olan bazı çocuklarımız maalesef beklenen sonuçlardan uzak. Umarım ilerideki turlarda bu durum düzelir. 8 yaşta Nilsu ve 12 yaşta Esma Doğa tam puanda gidiyor. CC ve Vahap Abimiz 3 maçta 2,5 puanla iyi durumdalar. Maalesef diğer sporcularımızın erken puan kaybettiklerini görüyoruz. 3.Tur sonucu 14 puan %50!

İşte Gülkız Tulay yönetiminin iyi niyeti!

Esma Doğa Duran! Alt yapımızda bu federasyona rağmen bir Kardelen!
Esma Doğa Duran! Alt yapımızda bu federasyona rağmen bir Kardelen!

__________________________________________________________________________________________

 

2.Tur Haberleri

TSF istemediği için ülkemizde düzenlenemeyen 2015 Dünya Yaş Grupları Şampiyonasında 2. tur geride kaldı. Sporcularımız 2. turda 14,5 puan ile genelde vasat bir performans sergilediler. 18 yaş açıkta Cemil Can, 8 yaş açıkta Ömer Melih, 12 yaş kadında Esma Doğa, 10 yaş kadında Işıl, 8 yaş kadında Nilsu tam puanla yarışıyor.

________________________________________________________

1.Tur Haberi

TSF istemediği için ülkemizde düzenlenemeyen 2015 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası Yunanistan’ın Selanik yakınlarında bulunan Halkidiki yarım adasının Porto Carras kasabasında başladı. Toplam 1591 sporcunun yarıştığı şampiyonada ülkemizi 28 sporcumuz temsil ediyor. ilk tur sonunda 18,5 puan alan sporcularımızın sonuçları şöyle: Sporcularımızın aldıkları sonuçlar

Share Button