Dünya Kupasında Çeyrek Finale ….

Share Button

2015 Dünya Kupasında 16 sporcunun katıldığı dördüncü tur sonunda 8 sporcu valizini toplayıp, ülkesine geri dönüyor. 21 Eylül 2015 günü oynanan 4. turun 2nci oyunundan sonra 4 sporcu dönüş biletini alırken, 4 sporcu da 22 Eylül’de oynanan eşitlik bozma maçlarıyla biletlerini rezerve edecekler.

4.turun ilk oyunlarında dün sürprizler de yok değildi.

1442747141

Peter Svidler 1,5 – Veselin Topalov 0,5

İlk tur GM Emre Can’ı eleyen, Rusya’nın efsane ismi Peter Svidler, Bulgar büyük usta ve Dünya eski satranç şampiyonu GM Veselin Topalov’un dönüş biletini kesecek olan oyunu kazanmasını bildi. Svidler beyazlarla kazandığı ilk oyundan sonra bugün oynanan oyunda beraberlik yaparak maçı 1,5-0,5 kazandı ve Topalov’u eledi. Peter;  Ding Liren – Wei Ye maçının galibiyle çeyrek finalde karşı karşıya geliyor.

Maxime Vachier-Lagrave 1,5 – Wesley So 0,5

Fransız sporcu MVL, ilk tur beraberlikle biten maçtan sonra bugün siyah taşlarla Wesley So’nun karşısına oturdu. Mükemmel bir oyundan sonra ABD’li sporcuyu eleyen MVL, Anish Giri- Wojtaszek maçının galibiyle çeyrek final maçında oynuyor.

Hikaru Nakamura 1,5 – 0,5 – Michael Adams

ABD’nin, Japon asıllı devi Nakamura, önceki tur Mepomiatchi’yi elemesinin ardından, bugün de İngiliz efsane Adams’ın dönüş biletini kesti. Dün beyaz taşlarla kazandıktan sonra bugün beraberlik yapmayı başararak, Michael Adams’ı eledi. Nakamura Eljanov – Jakavenko maçının galibini bekliyor.

1442746829

Shakriyar Mamedyarov 1,5 -0,5 Fabiano Caruana 

Azerbaycan’ın Dünya kupasındaki tek temsilcisi Shakh, İtalyan sporcu (artık ABD adına yarışıyor) Fabiano Caruana’yı elemeyi başardı. Dünya sıralamasında 22. sırada bulunan Shakh’ın 5. sıradaki Caruana’yı elemesi, Azerbaycan’da büyük sevinçle karşılanıyor. Shakriyar ilk oyunda beyaz taşlarla çok güzel bir kazanç elde ederken, ikinci oyunda beraberlik aldı. Shakriyar Mamedyarov, çeyrek finalde Dmitry Andreikin – Sergey Karjakin maçının galibiyle oynuyor.

22 Eylül günü oynanacak olan eşitlik bozma maçlarından sonra Çarşamba günü çeyrek finalin ilk oyunları oynanıyor.

 

Share Button