Dışarısı Ne Demek Anne?

Share Button

 

 

Anneleri tutuklu ya da hükümlü olduğu için cezaevleriyle doğumlarından itibaren tanışan çok sayıda bebek ve çocuk var. Hiç bir günahları olmayan bu masum yavrular, demir ve beton arasında, dünyamızın aslında kocaman, yemyeşil ve masmavi bir oyun bahçesi olduğunu bilmeyerek büyüyorlar. Doğumlarından altı yaşına kadar cezaevinde kalan çocuklar, daha sonra Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderiliyorlar.

Evrensel Bilgin arkadaşımızın kıymetli eşi Gülnur Hanım’ın başlattığı ve Ali Nihat Yazıcı’nın değerli eşi Ebru Hanım’la beraber, özellikle anne kalbinin ne olduğunu bilenlerin desteklediği, bizim de gönülden katıldığımız bir proje var:

“Dışarısı ne demek anne?” Aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://www.facebook.com/groups/151512378547341/

cocukJail2

Bu işte, bizim kim olduğumuz, kimi sevdiğimiz ya da bizi kimin sevdiği gerçekten hiç mi hiç önemli değil. Dünyayı dört duvardan ibaret sanarak büyüyen ve büyüyecek bu çocuklar hepimizin çocukları.

Biz bu projeyi Satranç Haber olarak desteklemiyoruz; “Gens Una Sumus”a inanan tüm satranç camiası olarak destekliyoruz ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Bu çocukların aklınıza gelebilecek her şeye gereksinimleri var: oyuncak (metal içermeyen ve elektronik olmayan), kıyafet, çocuk kitapları, çocuk bezi ve sevgi. Bu çocukların 0-6 yaş grubunda olduklarını vurgulamak istiyoruz.

Hepinizi camiamızın gücünü göstermeye çağırıyoruz.

Satranç Haber adına,

Can İnce

Share Button