Dibe vuran Türkiye Satrancı :(

Share Button

Yanlış yapıyorsunuz!” dedik.., dinlemediler. Harcırahları ceplerine indirmeye devam ettiler.

“Kamp yapın, altın yeteneğinde çocukları yok ediyorsunuz” dedik…, dinlemediler. Kendi kulüplerine öncelik verdiler.

“Durum kötü, daha da kötü olacak, bakın her geçen gün daha kötüye gidiyorsunuz” dedik, dinlediler, ama inanmadılar, utanmadılar. “Birilerini çalıştırırsak diğerlerine haksızlık yapmış oluruz” dediler, harcırahları lüpletmeye devam ettiler. Hatta bir kişi değil, ordu gibi yediler.

“Bu Avrupa Okullar, Dünya Okullar kandırmaca, bunlardan vazgeçin” dedik, umursamadılar. Milli sporcu belgesi vermek, burs vermek için bu turnuvaları pazarlayanlar oldu.

2012’de satranç adına yetenek ordusu ve servet bıraktım ben bu federasyona. Yok ettiler.

Bıraktığımız yetenekler, o zamana kadar aldıkları mükemmel eğitimle bazı başarılar elde etti.

Gelin anımsayalım.

2013’ten itibaren Avrupa Yaş Grupları ve Dünya Yaş Grupları Şampiyonalarına bakalım.

Her yıl kötüye gittik. Son olarak Dünya Yaş Gruplarında tam anlamıyla fiyasko oldu. İlk ona sporcu sokamadık.

TSF, Türkiye Şampiyonun pasaportunun süresini bile kontrol edemiyor. Yunanistan’a kafileyle birlikte giden kafile başkanı ve TSF görevlileri sanırım uyuyorlar. TSF Başkanı uyuyor, maaşını hak ettiğine inanmadığım, bu federasyonda genel sekreter olmak için hiç bir geçmişi, ilgisi ve bilgisi olmayan Genel Sekreter uyuyor.

Kamp yapma, iyi hocaları yolla, 1600’lük sporcu eskilerini milli takım hocası yap, sonra da sonucunu gör.

2016 yılında Avrupa Şampiyonu olan, Yunanistan’daki Dünya Yaş Gruplarına 3ncü sırada başlayan Sıla Çağlar en iyi sonucu alan sporcumuz 18nci!

2016’da Avrupa Şampiyonasında gümüş madalya alan Barış Ekin Özenir 61nci!

Bu yıl Avrupa Yaş Gruplarında da sıfır çektik. Utanmadan sıkılmadan “TÜRK SATRANCI Zirvede” diye çığlıklar atan bir federasyon başkanı, harcırah almak için birbirlerinin üzerine basan başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyeleri. Tam bir çökmüşlük!

Oysa bu sporcular olağanüstü yetenekli. İddia ediyorum sadece düzgün bir kafile başkanı, onlara her anlamda destek olacak mentörlük yapacak iyi bir hocayla dereceye girerler. Çocuklar ne yapsın!

Sen A takımda yarışma hakkı olan sporcuya yer verme, kamp yapma, hoca tutma, ne yapsın sporcu?

Sıla Çağlar nasıl bir yetenek biliyor musunuz? Bu çocuğu uzun zamandır izliyorum. Esma Doğa Duran ile birlikte Türk Satrancına ailelerinin armağan ettiği muhteşem usta adayları. Işık Can, Barış Ekin Özenir, Ahmet Utku Üzümcü, Sude Hereklioğlu ve onlarca diğer yeteneğimiz gibi inanılmaz kalitede sporcular.

Sıla Çağlar ve ailesi o kadar bu işe kendilerini vermişler ki, bu kızımız, 8-9 yaşındayken ulusal takım kamplarına yalnız başına gidecek kadar satranca inanıyor, ailesi destek oluyordu. Ne oldu?

Gülkız Tulay adındaki felaketten de kötü federasyon yöneten başkan ve ekibi sayesinde sonuç ortada!

Yazık ki ne yazık!

Gülkız Hanım size bir sorum olacak!

Benim sporcularımızın moralini bozduğumu söylüyorsunuz, sizin gibi bir başkan varken, bu sporcuların başarılı olması mümkün mü?

Bana yanıt verebilir misiniz?

Yazık ne yazık…

Üzülerek sporcularımızın aldıkları sonuçları sizlerle paylaşıyorum. Gülkız Tulay ve ekibini istifaya davet ediyorum. Çekin kötü ellerinizi Türk Satrancının üstünden.

 

Share Button