Ayıptır ayıp! Yapmayın bunu satranca!

Share Button

TSF Başkanı, Yönetimi ve il temsilcileri! “Al birini vur ötekine” hesabı… Yaptıkları yanlışları anlatmaya zaman yetmiyor. O kadar çok şey var ki yazacak, hangisini yazsak bitmiyor. Her gün onlarca saçma sapan, akla sığmayan, satranca zararlı haberler geliyor. Bunların hepsini yazmaya maalesef zamanımız olmuyor. O nedenle böyle konudan konuya atlıyoruz. Yoksa, ne CC, Vahap ve Batuhan’a ilişkin başladığımız yazı dizisi, ne Kamp Notları, ne de TSF’nin Paralellerinde konu bitmiş değil. Bugün konumuz, Tekirdağ rezaletine benzer bir durum, sadece il farklı! İl Antalya… Antalya’da satrancın durumu hiç iyi değil. Anımsarsanız daha önce de yazmıştım buna ilişkin haberler. Yönetim Kurulu üyesi Mustafa İmamoğlu ve onun kulübüne yakın duran il temsilcisi Osman Akdoğan’a ilişkin çok şikayet geliyor.

Anımsarsanız geçen yıl Teknik Kurulda büyük bir deprem olmuş, Türk Satrancının emektarlarından Abidin Ünal, bir kaç kurul üyesiyle birlikte toplu istifa etmişti. Aslında istifa eden sayısı daha fazlaydı, ama yönetim bu kişileri bir şekilde ikna etti… Teknik Kuruldan istifa eden Abidin Ünal ve Onur Alacaba’dan sonra turnuva yönergelerinde ne hatalar yapıldığını hep birlikte görüyoruz. Ama konumuz bu değil… Teknik Kuruldan istifa ettikten sonra, Abidin Ünal, Onur Alacaba ve onların emek verdiği satranç kulüpleriyle, çevrelerinde onlara yakın olan kim varsa, Mustafa İmamoğlu ve Osman Akdoğan’ın hedefi haline geldi.

Mustafa İmamoğlu, benim yönetimimde asla böyle değildi, böyle de olamazdı zaten müsaade etmezdik. Kendisine ne oldu bilemiyoruz. Ama, bir yönetim kurulu üyesinin bir ilde taraf olması, il yönetimine müdahale etmesi, kulüp kayırması hiç şık değil, hiç de doğru değil. Bundan satrancın zarar gördüğü açık anlaşılıyor. Antalya’da liyakat taşımayan atama ve görevlendirmelerin çok sık halde geldiği, yarışmalarda sorunlar çıktığı, Antalya İl Temsilciği sayfasının ilin sayfası olmasına rağmen taraflı haberlerin yer aldığı, kulüpçülük gibi bir çok şikayet duyuyoruz.

Teknik Kuruldan ayrılınca, “artık benimle değilseniz ne haliniz varsa görün” şeklinde TSF Başkanının da müdahale etmediği, tamamen il temsilcisi ve arkasındaki yönetim kurulu üyesinin kötü muamelesine maruz kalan Onur Alacaba’nın kulübü bundan zarar görenlerden birisi.

Onur Alacaba, her türlü onayı alınmış, il tarafından görevlendirme yapılmış, her şeyiyle kurallara uygun bitirdiği ya da başladığı bir turnuvayı İl Temsilciği sayfasında yayınlatamıyor. Bakar mısınız rezalete?  Başvurmadığı merci kalmamış. TSF’ye kadar gitmiş, ama TSF de olaya karışmıyor. Tipik Tulay reaksiyonu…

Aşağıdaki e-postalar bir şekilde alıcısı olan kişilerden birisinden bize geldi…

TSF’nin kaynakları kimin kaynakları?

TSF’nin kaynakları Gülkız Tulay’ın şahsi kaynakları mı?

TSF’nin web sitesinde il haberlerinde bu haberler niye yayınlanmıyor?

TSF Yönetim Kurulu tarafından bu haberler yayınlanmasın diye bir karar mı alınmış?

TSF bugüne kadar bir çok şeyi sansürlüyordu, ama artık satranç haberleri de mi sansürleniyor?

TSF’nin bu konuda maaş alan elemanlarına ödenen ücretler Gülkız Tulay’ın cebinden mi çıkıyor ki, onun istemediği haberlerin yayınlanması engelleniyor.

Ayıptır ayıp! Bu insanlar bu sporu çok seviyor,  emek veriyor,para harcıyor. Sırf sizi desteklemiyor diye bunu yapmayın, umurunuzda olmasa da satranca büyük zarar veriyorsunuz. Ayıptır!

Şimdi ben profesyonelleri bir kenara koyuyorum, onlar ekmek parası için çalışıyor. E-postada alıcı kısmında e-postası bulunan Aşkın Keleş, Mustafa Eroğlu ve Gökhan Narman’ı vicdanları varsa istifaya çağırıyorum. Ya istifa edersiniz bu yönetimden ve bulunduğunuz görevlerden ya da bunu kabul ediyorsunuz demektir. Kabul ediyorsanız, oturun oturduğunuz yerde, zamanı gelince demokrasi önünde hesabını verirsiniz.

Gülkız Hanım! Bu mesaj da size! Demokrasi, dostlar görsün diye meydanlarda TSF’nin resmi görevlilerine fotoğraf çektirip twitt atmak ile olmuyor. O demokrasi değil, o dostlar alışverişte görsün. Yemezler onları… Demokrasi, başkalarının haklarına, görüşlerine, kararlarına saygı göstermek ve farklı düşünmek farklı ses vermek.

Size kim anlattıysa yanlış anlatmış, söyleyeyim de öğrenin diye yazıyorum.

Yayınlanmayan Turnuva Haberine ilişkin e-posta 1

Yayınlanmayan Turnuva Haberine ilişkin e-posta 2

Yayınlanmayan Turnuva Haberine ilişkin e-posta 3

TSF tarafından sakıncalı görüldüğü için yayınlanmayan resimlerden bazıları1

13653375_10154296707320699_3171396832339573974_o

2

Share Button