Avrupa Yaş Gruplarında boş gün

Share Button

2015 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası Hırvatistan’ın Poreč kentinde devam ediyor. Poreč’e ilk kez 1981 yılında FIDE Uluslararası hakem semineri için gitmiştim. Her ne kadar Dalmaçya kıyıları kadar olmasa da, Hırvatistan’ın güzel şehirlerinden birisidir Poreč.  TSF’nin son üç yılda uluslararası faaliyetleri düzenlememesi, bizim olağanüstü aktif dönemimizden sonra meydanı boş bırakması, bu önemli organizasyonların Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Slovenya, Batum arasında dönüp durmasına yol açıyor. Bizim federasyon yönetimimiz ise 500 Türk, 10 ülkeden 95 yabancı sporcuyla Avrupa Şampiyonası yaptık diye kendini ve buna inanmak isteyenleri kandırıyor.

Bugün Poreč’te boş gün. Çocuklarımız dün oynanan beşinci turda çok başarılı sonuçlar aldılar. Kuşkusuz bunda, TSF’nin nihayet aklının başına gelmesi, eleştirmekten dilimizde tüy bittikten sonra, iyi bir antrenör kadrosuyla evlatlarımızı desteklemesinin çok önemli rolü var. Umuyorum gördüğüm antrönerleri TSF yollamıştır…

Millilerimiz idrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramında bize puanlar dolusu hediyeler yollamaya devam ediyor. 5nci turda 25 sporcumuzdan 18 puan geldi. Maalesef Elif Naz dün kaybetti ama telafisi mümkün. Şampiyonada 12 yaş açık kategorisinde Ahmet Utku Üzümcü 4,5 puanda, 18 yaş açık kategorisinde Cemil Can, 10 yaş kadın kategorisinde Nehir Gülce Kara ve 8 yaş kadın kategorisinde Elifnaz Akat 4 puanda en iyi durumda olan sporcularımız.

Şampiyona, 27 Mayıs 2015 Pazar günü oynanacak 6.turla devam ediyor.

Sporcularımızın 5.Tur Sonuçları

Sporcularımızın Aldıkları Sonuçlar (Özet Tablo tüm turlar)

Sporcularımızın Bireysel Performansları (tur tur)

6.Tur Eşlendirmeleri

4-5

Ahmet Utku Üzümcü, 2012 Dünya Satranç Olimpiyatlarında stratejik kararımızla kurulan minikler takımında “Türkiye 2023” oynayan sporcularımızdan biriydi. 11 yaşında olmasına karşılık 12 yaş kategorisinde oynayan sporcumuz, tarzıyla Cemil Can’ı anımsatıyor bana. Baştan sona dikkatli ve konumsal ilkelere önem veren Ahmet Utku; Hakan Erdoğan, Gurevich, Kıvanç Haznedaroğlu, Mert Erdoğdu ve Emre Can gibi iyi antrenörlerle çalışmanın farkını tahtaya yansıtabilen bir sporcu.

 

Share Button