Avrupa Takım Şampiyonası

Share Button

ETCC-R1-Photographer-Gunnlaugur125

2015 Avrupa Takım Şampiyonası Reykavik’te başladı. İzlanda’da satranç kültürü uzun yıllara dayanıyor. Dünya tarihinin en çok konuşulan en çok yazılan unvan maçlarından birisi oan Fischer – Spassky maçına ev sahipliği yapan İzlanda, yaşamının uzun bölümünde Fischer’e de kucak açmıştı. Tüm büyük ustaları (kadın ve açık kategori) devlet tarafından maaşlı olan İzlanda’da satranç sevilen ve devlet tarafından desteklenen bir spor. Bize göre en büyük artısı da, Federasyon Başkanının bir satranççı olması kuşkusuz.

13 Kasım (dün) 2015 günü başlayan Avrupa Takım Şampiyonasında açık kategoride 36, kadınlar kategorisinde 30 takım yarışıyor.

Her iki kategoride de tarihimizin en güçlü takımlarıyla Avrupa Şampiyonasında oynuyoruz. ELo ortalaması 2603 olan takımımız şampiyonaya 17nci sırada başladı.

Açık kategoride milli takımımız şöyle:

türkiyeaçık

Müthiş bir takım, ben bu takımın ilk ona girip tarihi bir sonuç almasını ümit ediyorum. Millilerimiz ilk tura Rusya’yla eşleşerek başladılar. 2013 yılında 2,5-1,5 yendiğimiz Ruslar bu kez bize karşı en güçlü kadrolarıyla maça çıktılar. Mustafa ve Dragan berabere kalırken, Sasha ve Emre kaybettiler. Maçı 3-1 kaybettik ama aradaki ELO farkına göre bu bile iyi bir sonuç. Ruslar bu yıl Avrupa Şampiyonu olma konusunda çok kararlılar. Rus milli takımı yönetimine yakın dostlarımdan çok büyük bir arzu olduğunu öğrendim.

ETCC-R1-Photographer-EinarOla084

İlk Tur Sonuçları 2.Tur Takım Eşlendirmeleri Masa Eşlendirmeleri İlan edildiğinde girilecek

Takım Listeleri

Kadınlar Kategorisi

Kadınlarda, yine tarihimizin en güçlü kadrosuyla yarışıyoruz. IM Ekaterina Atalık’ın milli takıma dönmesi ile ilk kez 3 büyük usta iki uluslararası usta ile oynayan bir Türkiye Kadın Milli takımı bulunuyor.

Kadın milli takımımızın ELO ortalaması ilk kez 2297 düzeyinde. Bu da şampiyonaya 14. sırada başlamamıza neden oldu. Kadın milli takımımızdan da aynı şekilde en az ilk onda bir başarı bekliyoruz.

türkiyekadın

Türkiye Kadın Takımı ilk turda ev sahibi İzlanda’dan 3 puan alarak başladılar. Kübra’nın zayıf rakibine kaybını iş kazası olarak nitelendirebiliriz. Diğer sporcularımız kazandı.

izlanda-türkiye

1. Tur Sonuçları  2.Tur Takım Eşlendirmeleri Takım Listeleri

Share Button