23. Troya Open sona erdi…

Share Button

phoca_thumb_l_dscn9938

8-15 Ağustos 2015 tarihlerinde Çanakkale’de düzenlenen ve ana sponsorluğunu Çanakkale Belediye Başkanlığının üstlendiği, TSF’nin de destek verdiği Troya Open 15 Ağustos 2015 günü oynanan son tur karşılaşmalarıyla sona erdi.

A kategorisinde 7 ülkeden 90 sporcu, B kategorisinde 297 sporcu hamle yaptı. Geçen yıl ve bu yıl TSF’nin takvim olarak Süper Ligle çakıştırdığı tarihi turnuva bundan çok etkilenmiş görülüyor. Federasyonun 23 yıldır düzenlenen bu organizasyonla,Süper Ligi çakıştırmasının sonucunda, unvanlı ve güçlü yerli ve yabancı sporcular bu organizasyonda hamle yapamıyor.

TSF Organizasyona gösterdiği ilgi ve web sitesinde verdiği yerle de Troya Open Açık’ı ne kadar önemsediğini vurguluyor.

Başından beri 23 yıldır olduğu gibi bu yılda organizasyonun arkasındaki en önemli kahraman kuşkusuz turnuva direktörü Turgut Tunca’ydı. Başhakem IA Melih Çiçek’in yönettiği turnuvada hakemlik görevlerini Milli Hakem İrfan Erdem, Milli Hakem Yasemin Kaçar, Milli Hakem Gökben Kara icra ettiler.

phoca_thumb_l_dscn9961

 

IA Melih Çiçek ve Turgut Tunca

Kategori A turnuvasında uzun yıllardan sonra katılım niteliğinde zayıflık göze çarptı. Bunun nedeni yukarıda da belirttiğimiz gibi, Süper Ligin aynı zamanda oynanmasıydı.

A ve B kategorilerinde toplam 18.500 TL ödül dağıtıldı (Yönerge). A  Kategorisinde Gürcistan’dan IM Iveri Chighladze 8 puanla tek başına şampiyon olurken, ikinciliği ve üçüncülüğü Azerbaycan’dan IM Ayaz Mammadov ile Bulgar büyük usta Marian Petrov 7 puanla paylaştılar.

B kategorisinde ise Ulu Akil Kyialbek 8 puanla birinci olurken, Mert Sakarya ve Abdullah Çelik 7,5 puanla ikinci ve üçüncü sıraları paylaştılar.

Kategori A Sıralama

Kategori B Sıralama

Yıldırım sıralama

handenur

phoca_thumb_l_dscn9932

Share Button