2015 Sinquefield Cup 5.Turun Ardından

Share Button

sinqeufieldlogo

Sinquefield Cup’ta 5. tur tamamlandı. Dün oynanan maçlarda 3 beraberlik çıkarken, Magnus Carlsen Wesley So karşısında, Fabiano Caruana ise Veselin Topalov karşısında galip gelerek günün kazanan isimleri oldular. Bu sonuçlar ile Carlsen 3.5/5 ile Aronian’ı yakalarken, Topalov 3 puan ile bu ikilinin gerisinde kaldı.

 

5.tur sonrası bugun oyuncular için dinlenme günü olacak. 6.Turda ise bizleri önemli bir karşılaşma bekliyor. Liderliği paylaşan iki isim Carlsen ve Aronian yarın karşı karşıya gelecekler. 2 ay önce Norway Chess’te ikili arasında oynanılan maçı Carlsen kazanmıştı.

 

Turnuvanın 6.turunda dünün kazananı Caruana, Grischuk ile karşılaşacak. Grischuk ise şuana kadar turnuvanın dikkat çeken isimlerinden birisi. Bir çok maçta süre sıkıntısı yaşayan büyükusta dünkü Aronian maçında da 21.hamlede 15 dakikanın altına düşmüş ve 30.hamlede beraberlik için el sıkıştığında son 10 hamle için sadece 5 dakikası vardı.

 

Turnuva için yeterli hazırlık zamanını bulup bulamadığı merak edilen Wesley So ise ilk 5 maçta sadece 1.5 puan toplayabildi. Wesley ise yarın vatandaşı Nakamura ile karşı karşıya gelecekken, bir diğer 1.5 puan ile son sırada yer alan Eski Dünya Şampiyonu Anand turnuvanın iyi giden isimlerinden Anish Giri ile karşılaşacak.

 

Türkiye saatiyle 21:00’da başlayacak olan 6.tur eşleşmeleri:

 

Twitterda Sinquefield Cup 2015 ile ilgili öne çıkan tweetler:

 

 

 

 

 

 

All images were taken from Spectrum Studios and chess.com

Share Button