Yine Antalya! Biz bıktık ya federasyon?

Share Button

Liyakat olmadan kazanılan, müstahak olmadan kaybedilir. W.Shakespeare

broken-chain

Başka il yok mu demeyin, bu kadar felaket durumda olanı yok. Daha önce TSF Yönetim Kurulu üyesinin birinci dereceden akrabalarının görevlendirildiği, neoptizmin zirvesinde ulusal turnuvalar, web sitesini şahsi çiftliği gibi kullanma, hakem atamalarına ilişkin gariplikleri paylaşıyorduk sizle.

Bu kez, 2.Kademe Satranç Antrenör Kursu olay…

Gelin birlikte bakalım…

Kurs 18 Haziran -24 Haziran tarihlerinde düzenlendi. Önce katılanları ve sonuçları sizle paylaşalım:

Antalya 2. Kademe Satranç Antrenörlüğü Sınav Sonuçları

Bir de resim olarak paylaşmakta yarar görüyorum…

2.kademekurs

Kursu kimler yönettiyse, kurs öyle oluyor… Eğitim görevlilerine çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. İkisi de sevdiğimiz, satranç emekçileri olan arkadaşlarımız… Ancak bu tür kurslarda yetkinliğin önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Ben başkan olsaydım, 2. kademe antrenör kursu sınavının eğiticilerini en az 4. kademe antrenörlerden seçerdim. Yok mu? Ama bu kursta eğiticilerin dışında olan gariplikler var. Bakalım mı birlikte?

Not: Tüm bilgiler kamuya açık olan TSF Lisans ve UKD bilgi sistemlerinden alınmıştır.

Gariplik 1: Hayatında hiç bir satranç turnuvasında yarışmamış 4 katılımcı 2. kademe antrenör seminerini kazanırken; ELO puanı bile çıkartacak kadar yarışmış 1 sporcu ile turnuva tecrübesi edinmiş diğer antrenörler nasıl sınavdan kalıyor?

Gariplik 2: Vizesini (bırakın seminerden önce) sınavdan önce bile yaptırmamış olan, 7  yardımcı antrenör nasıl seminere kabul ediliyor? Üçünün hala vizesi yok!

Gariplik 3: Mevzuata aykırı katılımcı kabulü:  Seminere katılan 3 yardımcı antrenörün sporcu lisansı yok. 

TSF Antrenör Talimatının 16’ncı maddesi 2’nci fıkrası

(2) Üç yıl üst üste lisanslarını vize ettirmeyen antrenörlerin lisansları, Yönetim Kurulu tarafından süresiz olarak geçersiz sayılır. Bu durumda olan antrenörler, Federasyonun düzenleyeceği seminer sonrasında yeniden lisans çıkarabilir.

“Canım ne önemi var bunların, satranç mı? Yani herkes 5 günde antrenör olsun, yeter ki bana destek olsun” diye düşünebilir miyiz? Siz şimdi böyle düşünürsem bana oy verir misiniz? Verirseniz yazıklar olsun size…

Bu arkadaşlarımız nasıl yardımcı antrenör oldular ayrı konu… Eminim hak ederek olmuşlardır!

1 tanesi sınavı kazanıp 2. kademe antrenör oldu?!

Bkz: TSF Antrenör talimatı Ek-1 http://www.tsf.org.tr/kaynaklar/belgeler/talimatlar/finish/3-talimatlar/7-turkiye-satranc-federasyonu-antrenor-talimati

Ne diyor talimat?

ek-1

İstenen belgelerde yazanları okur musunuz? Eğer uymayacaksan neden talimat çıkartıyorsun? Öyle bir dönemdeyiz ki, herkes hakkı olmayan, haddi olmayan, hayal edemeyeceği unvanlar istiyor kendine. Bana göre taş çatlasa (öyle bir taş ki; söz konusu arkadaş ancak 5 yıl daha eğitim alırsa çatlar) 2.kademe antrenör olabilecek kişiler, suyun başına oturmuş, 5’nci kademe antrenör olacağını etrafa anlatıyor (FIDE Senior Trainer’e karşılık geliyor), taşları dizmesini bilmeyenler, ulusal hakemliğe, FIDE hakemliğine göz dikiyor. Bütün kabahat benim. Balık baştan kokar… Ben büyük hata yaptım tekrar özür diliyorum satranç camiasından. Satrançla ilgisi olmayan başkanın yönetiminin sonucu bunlar.. Kemal Sunal filmi gibi… Trajji-komik…

Gariplik 4:   Kurs yönetici olarak yazılan il temsilcisinin kursa katılması mümkün mü? Olur mu böyle şey?

Bu sınav bence iptal edilmelidir. Nasıl bir iş bu? Hem kurs yöneticisi olacaksın, hem de aday olacaksın. Var mı öyle yağma?

Kurs Haberi ve Duyurusu

Bu durum açıkça suçtur. Yarın dönülür bu sonuçlara bakılır, neden olanlara da hesap sorulur… Benim anlamadığım, bu unvanı bu şekilde alan insanlar, baktıkları her yüzde, gözlerinin kesiştiği her çift gözde o imayı görmelerine rağmen nasıl kabul ederler böyle bir şeyi! Akıl alır gibi değil…

Gariplik 5: Resmi sonuçlar belli olmasına rağmen neden hala TSF veya TSF Antalya İl Temsilciliği sayfasında yayınlanmıyor? Yanlış bir şey mi var? (Yanıtını bildiğim soruları sormaktan zevk alıyorum)

Özetlemek gerekirse, TSF Yönetimi gitmemek için keçiyi Abdurrahman Çelebi yapmak istiyor.

Satrancın önemi var mı? Bana göre hiç mi ama hiç önem vermiyorlar.

Liyakat önemli mi? TSF Yönetimine göre hiç önemli değil bence…

Bu nereye kadar gider? Gülkız Tulay’ın tekrar seçilmesi için ne gerekiyorsa o yapılır?

Peki Seçilir mi? Yok öyle hesap! Bu yönetim gidecek, hesap verecek!

Share Button