Türkiye Gariplikler Federasyonu (Zaytung Haberi Değil)

Share Button

Bu bir Zaytung Haberi değil. Antalya’da bir şeyler oluyor, neler oluyor neler. Bir zamanlar Antalya Satrancının emekçileri olan Mustafa Şahin, Abidin Ünal, Onur Alacaba gibi arkadaşlar küstürülüp bir şekilde devre dışı bırakılınca, işler kontrolden çıktı.

Yakında size daha çok haber vereceğiz Antalya’dan ama gün geçmiyor acayip bir şey olmasın. İl Temsilcimiz aslında belki bu işleri kendi halinde kalsa yürütecek, ama sürekli üst akıl gibi müdahale eden bir Yönetim Kurulu üyesi ile çalışınca dolayısıyla işler de sarpa sarıyor.

Daha önce, bu tür hatalar olmuyor muydu? Oluyordu kuşkusuz ama buna Teknik Kurul (Abidin Ünal, Onur Alacaba ve Ulaş Demirci) zamanında el koyuyor, düzeltiyordu. Artık sıkı durun her şeyi görebilirsiniz talimatlarda!

Talimat komik, yani hata olduğu belli ama akıl alır gibi değil, tam bir “ele yüze bulaştırma” durumu var.

Talimata konu işlem, ATO Turnuvasıyla ilgili. Antalya’da, gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibi, gerekse ilin iş adamları, valilik herkes satranca çok büyük destek veriyor. O yüzden sponsor bulmak ve turnuva organize etmek sorun değil Antalya’da, ama talimat yazacak birileri kalmamış. Alanya da, Antalya’nın en aktif ilçelerinden birisi satrançta. Alanya Ticaret Odası da aynı şekilde destek veriyor. Biz destek olan herkese teşekkür ediyoruz satranç adına…

FIDE Kurallarında Alanya Ticaret Odası!

Talimatta sehven hata yapılmış, olur böyle şeyler ama bakar mısınız numaralandırmaya, dile, genel akışa? Hiç yakışıyor mu Türk Satrancına bu hatalar?

Talimatta numaralandırma 1’den başlıyor, 9’a kadar geliyor ardından garip bir şekilde tekrar 1.1’e dönüyor ve orada işler karışıyor. Talimatın ikinci 1.3 maddesi (ilki de var çünkü) ilginç bir ifade içeriyor.

1.3atso

1.3. FIDE Satranç Kuralları Ek A.4’deki Ticaret ve Sanayi Odası Satranç Kuralları uygulanır.

Sen neymişsin be ALTSO? Bence sponsor buna gülüp geçer, biz de gülüp geçiyoruz, öyle komik bir durum.

Ama bizi bu komik durumlarla karşı karşıya getiren Gülkız Tulay ve yönetimi ağlamalı!

Bu arada talimat kaldırılmış hemen Antalya web sitesinden.

Biz burada paylaşalım, kaldırılanı, eeee talimatsız turnuva olur mu? Olmaz!

2016 Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Satranç Turnuvası Yönergesi

Share Button