Tulay Yönetimi Başarısız!!

Share Button

Anlamakta zorluk çekiyorum, insan başarısız olduğu yerde neden ısrarla kalmak ister?

2012 Kasım ayında yapılan seçimle göreve gelen Gülkız Tulay yönetimi geçen üç yılda çok somut verilerle çok başarısız oldu.

O kadar kötü bir yönetim tarzı sergilediler ki, o kadar başarısız oldular ki, o kadar yanlış yoldalar ki, anlat anlat bitecek gibi değil.

Ben bu yazımda sizlerle, yarım kalan Dünya Yaş Grupları dosyasını her fırsatta tekrar tekrar açmak üzere şimdilik kapatmak istiyorum.

2015 Dünya Yaş Grupları Şampiyonasının, Yunanistan’da düzenlenmesinin tek nedeninin Yunanistan’ın istemesi değil, TSF’nin istememesi olduğunu ifade etmiştim daha önce. Gülkız Tulay yönetimi bu konuda o kadar tedirgin ki, benim bu söylediğim gerçekleri bir kez bile olsun reddetmediler. Hayır demediler! Yalanlamadılar. Ama kim olduğu bilinmeyen bazı şahıslar, onların ifadesiyle yönetime yakın olduklarını söyleyerek, bu şampiyonanın alınmak istenmemesinin ardında bazı şaibeler olduğunu iddia ederek, yine benim üzerime çamur atmaya kalkıyorlar.

Adını yazmaktan korkan ve sahte isimlerle suçlama yapan ahlaksızlara, neyle suçladıklarını bile bilmediğimiz bir durumda nasıl yanıt verebiliriz ki? Sanırım ismini yazmadan bir şeyi iddia edenin ne kadar haklı olabileceği konusunda herkes kendi vicdanında yargılama yapabilir.

Biz herkesin gördüğü bildiği hususlara dönelim.

TSF Yönetimi o kadar başarısız oldu ki, 5 Kasım 2015 tarihinden bugüne tek bir yeni GM unvanı alamadık. Bizim dönemimizde alınan normlarla koşullu olarak unvanı kabul edilen sporcularımız bile bu unvanı alamadılar.

Bırakın yeni büyük usta çıkartmayı, Mikhail Gurevich’in, Belçika’ya dönmesiyle büyük usta sayımız üstüne üstlük düştü.

TSF Yönetimi sanki bu ülkede değil, kapı duvar misali kendilerine camekandan bir dünya yaratmış, insanların yüzlerine bakıp ellerini sıkıp, sanki başka bir dünyada yaşıyormuş gibi umursamaz bir yönetim, başarısızlığı başarı gibi yansıtmaya çalışacak kadar ilgisiz bir yönetim. Ne yazık… Ne büyük hata yapmışım ben bu insanlara güvenmekle…

Dünya Yaş Grupları, Avrupa Yaş Grupları, Dünya Gençler Şampiyonası, Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyadı, Avrupa 18 Yaş Takım şampiyonası… Arka arkaya alınan başarısızlıkları göremiyorlar.

Soruyoruz yanıtlamıyorlar, aslında yanıtlayamıyorlar!

Sanıyorlar ki biz bu soruları unutacağız. Ben siz gittikten sonra bile size bunların hesabını soracağım! Sormazsam yazıklar olsun bana!

12 yıl boyunca cebinden harca, ailenden kıs, emek ver, gece gündüz çalış, bir tohum ek, tomurcuk olsun, tomurcuğu fidana döndür, sonra yakıp yıkıp yok etsinler.

Sadece benim emeklerim olsa hiç yüksünmem, ya o elleri öpülesi veliler? O zor koşullarda bu spora umut bağlayan, bize inanarak yola çıkan anne ve babalar? Ya o hayalleri yok edilen sporcularımız?

Yok ya!

Gelin bakalım birlikte Dünya Yaş Grupları Şampiyonasında son beş yılda ne olmuş. Bir örnek sadece… Bakın çizgiye..

Yılları alt alta koyuyoruz. 2011, 2012, 2013 yıllarında madalya alan Türkiye 2014 ve 2015’te madalya alamıyor.

Sadece Dünya Yaş Gruplarında değil, yukarıda yazdığımız gibi tüm önemli turnuvalarda aşağı düşüş var. İstikamet aşağı!

2011

2012

2013

2014

2015

Peki neden biliyor musunuz? Anımsıyor musunuz 2014 yılı Ekim ayından beri alt yapı yok oldu diye bağırıyorum ben! Çığlık atıyorum.Bakın 2015 Dünya Yaş Grupları Şampiyonasında 4. olan Esma Doğa Duran ile ilgili kaç adet yazı yazmışım bloğumda. “Yapmayın, etmeyin” demişim. Ama kendi oğlunu Olimpiyatlara Komisyon üyesi sıfatıyla götüren Gülkız Tulay, ekonomik gelir düzeyi çocuklarının satranç kariyerine yetmeyen, Türkiye Şampiyonu sporcumuzun annesi ve babasını görmemezlikten gelmiş, görmemiş.

Sonuç, yarım puanla madalya kaçmış. Sizce bu federasyonun hiç mi kabahati yok!

Üzülüyorum Dünya Yaş Grupları Şampiyonasında dördüncülükle sevinen yapan Türk Satrancına! Ben bu saçları bu çocuklar dördüncü olsun diye dökmedim…

Büyük fikirlerin büyük hedefleri olur, küçük fikirlere sahip insanlar kırıntılarla mutlu olur!

Hakkım var ve fazlasını istiyorum.

Bu federasyon yönetimi bu şampiyonada Esma Doğa Duran’ın madalya alamamasından benim vicdanımda birinci derecede taammüden kusurludur.

Yeteri kadar eğitim vermemişlerdir. Yeteri kadar destek vermemişlerdir.

Peki sadece Esma Doğa mı? Işıl Can ne olacak? Madalyaya uzanmış tam boynuna takmış durumdayken gitmiş madalya. Hiç mi kabahati yok federasyonun.

Ya diğer çocuklarımız?

Vahap Şanal 18 yaşta kaçıncı başladı, kaçıncı bitirdi? Üçüncü başladı, 35. bitirdi.

Avrupa Şampiyonu Cemil Can Ali Marandi, derecesi ne? 17. oldu.

İki yıl öncesinin Avrupa Şampiyonu Kağan Aydınçelebi nerede? Kaç puanı var? 6. başladı 31. oldu.

2013 Dünya İkincisi Işık Can, 3. başladı, 20.bitirdi.

Üstelik bu kadar değil, Allah vergisi olağanüstü yetenekli çocuklarımız turnuvada başarılı sonuçlar alamadı maalesef.

Ben Handenur Şahin, Deniz Özen, Kaan Küçüksarı, Ege Karaahmetoğlu, Ömer Melih Sarıdağ, Defne Sade ve Elif Keskin’in diğer çocuklarımızın aldığı sonuçları kabul edemiyorum. Ellerinden geleni yaptılar, ama federasyon ne yaptı?

Seçimle göreve gelince tam 2 yıl süresince doğru dürüst kamp yapılmadı.

Ailelere destek olarak koyduğumuz özendirme ödülleri kuşa çevrildi. Nitelikli antrenörlerle yollar ayrıldı.

Gülkız Tulay yönetimi çok başarısız oldu.

Ama hiç sıkılmadan görevlerine devam ediyorlar.

Bu nedenle tekrar kendilerini, Türk Satrancının yakasını bırakmaya devam ediyorum.

Başarısız bir yönetim için istifa en iyi ilaçtır.

İstifa edin, bırakın Türk Satrancı bu makus talihten kurtulsun!

Share Button