Süper Ligde 10. Turdan Sonra…

Share Button

2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi, sürpriz maçlar, çekişmeli, nefes nefese bir mücadeleye sahne oluyor. 10. Turun sonunda ilk üç mücadelesi devam ederken, son üçten kurtulma mücadelesi de aynı şekilde kendini gösteriyor.

10-1

Birinci Lig Yolcuları

Ligin iki zayıf ekibi Pamukkale ve Ankara Demir Spor artık kaderlerine teslim olmuş durumda. Akıllarda kalan tek soru 3ncü istenmeyen biletin kimin eline verileceği. Antalya temsilcisi Çallı Spor Kulübü, yıllardır mücadele ettiği ligde çok iyi bir kadrosu olmasına karşın düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Çallı spor Kulübü 3 puana sahip ve şu anda elinde olan istenmeyen bileti matematiksel olarak verebileceği tek takım Tarsus Zeka Spor Kulübü. FM Yakup Bayram’ın takımdan ayrılmasından sonra yıllardır bu düzeyde bir düşme tehlikesine yaklaşmayan Tarsus’ta halen endişeler hakim.

Tarsus güçlü kadrosuna rağmen hala Çallı Spor Kulübü ile oynayacak olmanın korkusunu taşıyor. Tarsus Çallı Spor, Pamukkale ve son tur Teknik Üniversite ile oynayacak. Çallı Spor ise Tarsus Zeka, Ankara Demir ve Beşiktaş ile oynayacak.

Podyuma Kim Çıkıyor?

Beşiktaş zirvedeki yerini 19 puan ile koruyor. Beşiktaş’ın önünde iki rahat maç var ve ardından son turda Kayseri Şeker Spor Kulübü ile oynayacak. BJK’nin ardından koşan 18 puan’lı Deniz Su Aquamatch ise ardından gelen THY ve Kayseri Şeker Sporun soluğunu ensesinde hissediyor.

IMG_5579

Deniz Su Aquamatch’in maçları çok çetin. Sırasıyla; İTÜ, THY ve Kahramanmaraş ile oynuyorlar.

3. sırada bulunan THY’nın hem podyuma çıkması hem de daha yukarıya göz dikmesi için önünde ciddi engeller var. THY sırasıyla Hatay, Deniz Su ve Akdeniz Belediyesi gibi tehlikeli rakiplerle oynuyor.

4. sırada bulunan Kayseri Şeker ise tüm maçları kazanmalı ve yukarıdaki rakiplerin puan kaybetmesini beklemeli…

IMG_5585

Sıralama

2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Liginde 10. turdan sonra sıralama şu şekilde

10tursıra

10-2

Share Button