Sizce kızlarımız mı yeteneksiz, yoksa yönetimimiz mi?

Share Button

İnanılır gibi değil! O kadar yazdık, çizdik ki… Başkanı kadın olan Türkiye Satranç Federasyonu yönetimi tarafından; kadına sadece başkanına biat etme anlamında önem veriliyor. O da klişelerde… “Kadınları beş günde antrenör yapıyoruz” diye gerçek dışı ve bilgisiz, ilgisiz, altı boş mesajlarla manşet olan başkana,  mojojojo lakaplı bir grup zübük laf edince ortalık yerinden oynuyor. Aman efendim, hele savunanları görün, çevirmenleri, dürümcüleri, sürümcüleri..

Oysa neler düşünür dışarıdan bakan birisi! Satrancın dışında bu yazıyı okuyanlar, federasyon başkanı kadın olan bir sporda, o federasyon yönetiminin, o sporun kadınlar arasında yaygınlaşması için çaba gösterdiğini düşünmez mi?

Genel Müdürlük, Bakanlık, basın, sponsorlar; diğer federasyonların kadın başkanı olmasının bizlere verdiği tarihsel deneyimlere bakarak, kesin satranç sporunda alt yapısı, milli takımlarıyla kadın satrancına yatırım yapılıyor diye düşünmez mi?

Ben buna inandığım için büyük destek vermiştim Gülkız Tulay’a… Hem kadın, hem anne, hem de kulüp başkanıydı… Satranca bakış açısından, bu üç konuda da tam bir hayal kırıklığı bu yönetim.

Bu yönetimin satranç konusunda yaptıklarına ilişkin fikrim açık ve net!

Nafile, beyhude, hiç alakası yok…

Şimdi ne düşündüğümü söyleyeyim mi?

Korkarım, TSF yönetimi, başta Gülkız Tulay olmak üzere, bu kadar eleştirinin üstüne, kör gözüne kör parmak, inadına inat, kadın satrancını bilinçli, kasıtlı şekilde umursamıyorlar.

“Yok artık!” diyenleriniz olabilir, başta koltuğu abesle iştigal eden TSF Başkanı olmak üzere…

Ama aynen öyle…

Geçen yıl yazdık, çizdik… Dünya Gençler turnuvasına kadın sporcu götürülmedi. A milli kadın takımımızın ELO ortalaması sürekli düşüyor. Ülkemizde kadınların katılacağı uluslararası turnuvalar artık düzenlenmiyor. Kadın sporcularımıza yatırım tamamen kesildi. Esma Doğa Duran ile ilgili olarak yazdığım uzun yazı dizisini anımsıyor musunuz?

Hiç ders almamışlar bu arkadaşlar, zerre kadar!

Bakın Türkiye Gençler Şampiyonasının tarihleri ilan edildi. Yönergeye baktım, kadın kategorisi için tek bir sözcük bile yok.

Dedim ki kendi kendime: “Aferin yahu, belki de Türkiye Genç Kadınlar Şampiyonasını başlatma kararı almışlardır.”

TSF Abdurrahman Botvinnik, Dürümcü Kazasker, Rakıcı Pala için para harcamaya kıyarken, kaynaklarını satrançla ilgisiz konularda har vurup harman savururken, temel görevi olan ve düzenlemesi gereken yarışmaları düzenlemiyor.

Dışarıdan bakanlar, göze çarpan bir şaşaa izlerken, teknik bilgi gerektiren tüm konularda S-I-F-I-R karnesi TSF’nin…

Kişisel görüşüm ve bu yönetim hakkındaki kanaatim; TSF’nin genelde satranç umurunda değil o kadar.

2012 yılından bu yana 2000 ELO’nun üstüne çıkan tek bir genç kadın sporcumuz yok!

Gülkız Tulay’a ve herkese soruyorum:

Sizce kızlarımız mı yeteneksiz, yoksa yönetimimiz mi?

Sizce satranççı kızlarımız mı yeteneksiz, yoksa yönetimimiz mi?

  • fikrim yok, ben içmeye geldim (28%, 35 Votes)
  • Yönetimimiz (60%, 75 Votes)
  • Satranççı kızlarımız yeteneksiz (11%, 14 Votes)

Total Voters: 124

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
Share Button