Seni Neden Almamışlar Oyuna?

Share Button

İlk turnuvamı Lise öğrencisiyken organize etmiştim. Pertevniyal Lisesi Liselerarası Satranç Turnuvası… O günden bu yana, satranç turnuvası düzenlemenin, sporcuları, satrançseverleri bir araya getirmenin, sporu, ülkeyi tanıtmanın tadını yüzlerce kez yaşadım. Bu aşkımda asla dinmeyecek. Bu federasyona, kendi yetiştirdiğim ve dürüst olduklarına inandığım için hiç bir görev talep etmeden tüm unvanlarımı ve konumlarımı terk ettiğim bu arkadaşlara, bu kadar kızgın olmamın bir nedeni de, organizasyon olayına yaklaşımları. Tabii bizim zamanımızda satranç turnuvası düzenlemenin arkasında para kazanma arzusu yatmıyordu. Federasyon kağıt üstünde olan, İSD’nin Yönetim Odasında evrak olarak kendisine hüviyet bulan tüzel bir kişilikti.

Satrançtan kazanılacak en iyi organizasyon ücreti, Vatan Ağabeyin hazırladığı kaşarlı salamlı sandviç ve çaydı. Yani bedeli buysa, bugün olsa tekrar organizasyon yaparım o kadar güzeldi emin olun. Bizler federasyonda var olan nemayı eşe dosta dağıtalım, bir yerlerde görevli olarak adımız geçsin seans ödensin diye yapmıyorduk bu işleri..

Sanırım 100’e yakın uluslararası turnuva organize etmişimdir. Ne büyük bir mutluluk bilemezsiniz. Tavsiye ederim, deneyin. Tabii bu kadar organizasyon yapınca insanın buna karşılık gelen unvanları da edinmesi son derece doğal bir hak oluyor.

FIDE IO (International Organiser) benim satranç unvanlarımdan birisi. Ama ben bu unvanı torpille almadım. Annem ya da babam satranç federasyonu başkanı değildi. Dediğim gibi onlarca yüzlerce organizasyon yaparak aldım. Başkanlığım döneminde bu unvanın Federasyonumuzda verildiği insanlar da aynı şekilde emeklerinin karşılığında aldılar.

Nasıl alınıyor bu unvan?

Hem organizasyon yapmalısınız? Hem de bununla ilgili bir eğitim almalısınız.

Geçenlerde FIDE web sitesinde gezerken bir habere rastladım.

Gözlerime inanamadım.

io_1

Önce sorumu soruyorum, sonra haberi sunuyorum, sonra sorumu tekrar soracağım.

Seni neden almamışlar oyuna?

Bu soruyu kime soruyorum? Tulay yönetimindeki federasyonda sistemin içerisindekilere soruyorum. Yoksa Sühan ya da Evrensel değil sorunun muhatapları…

Onlar da benim gibi asil değil zaten…

Haberi önce pdf olarak sitemizde tekrar veriyorum. Gülkız Tulay yönetimi gerek bizim dönemimize ait haberleri, resimler, gerekse kendi dönemlerindeki haberleri işlerine gelmeyince sildiriyor, düzelttiriyor. O nedenle burada durmasında yarar var.

FIDE Sitesinde Var Olan Haber  IO seminar in Konya (TUR), June 29th – 30th 2015

Ben bu habere bakınca inanmakta zorluk çekiyorum.

io_2

Sorularımı kamuya açık olarak TSF’ye yöneltiyorum, asla yanıt gelmeyeceğine adım gibi eminim:

  1. Bu ülkede organizasyon yapan onlarca gönüllü satranççı var. TSF’nin İl Temsilcileri var. Bunların arasında mükemmel yabancı dili olanlar da var. İlk sorum şu. Böyle bir semineri neden kamuoyuna ilan etmediniz?
  2. FIDE’de IO seminerleri için ücret istenmediğini biliyorum. Nereden biliyorum, zamanında en çok karşı çıkanlardan birisi bendim. Çünkü teşvik edilmesi gerekiyor uluslararası organizatörlerin. Ama bu ülkenin dünyada en çok IO unvanı olan ülkelerden birisi olduğunu da belirtmek lazım. Şimdi sormak istiyorum, seminere katılacak olanlar nasıl seçildi? Yani bir anlamda hangi hakla beş kuruşa bakla?
  3. Resimlere baktığımızda, ismi listede olan ama kendileri resimde olmayan ve ilk kez adını duyduğumuz ve satrançla ne ilgisi olduğunu bilmediğimiz isimler var. Tekrar soruyoruz, madem resimde yok bu isimler, nasıl varmış gibi imza atılmış asaleti yüksek başkanımız tarafından?
  4. Şimdi sorumuz camiamıza! Resimde görülen asil, asaleti yüksek tabakanın katıldığı bu seminere siz neden çağrılmadınız?

io_3

Suç değil mi kardeşim bu? Kimsenin bilgisi olmadan bir seminer düzenleniyor, İki Başkanvekili, Başkanın yakın çevresi seminere katılıyor.

Neden yahu neden?

Seni neden almamışlar oyuna arkadaşım?

Share Button