Satranç mı? Amaaan Canım….

Share Button

2 Ocak 2005 günü seçimlerin üzerinden bir hafta geçmeden, Ankara Satrancının önde gelen simalarıyla bir toplantı yapıyor, bir hedef koyuyorduk önümüze!

Ankara’da herkesin gelip satranç oynayabileceği bir mekan! Bunun için de TSF olarak kolları sıvıyorduk. Uzun arayışlardan sonra Mayıs 2005’te aranan yer bulunuyordu. Şehit Yaşar Akansel Sok. Özgürler İş Merkezi’nin altıncı katını satın almak için pazarlığa başlıyorduk.

Öncelik Satranç Merkezindeydi. Ama yanında TSF Büroları da olmalıydı. Ufkumuz geniş, vizyonumuz yüksekti.

Kasamızda 10 Milyar TL varken 770 Milyar TL değerinde bir katın satın alınması için Genel Kuruldan aldığımız yetkiyi kullanıyor, Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın da destekleriyle, bugün federasyonumuzun kullandığı merkezi 10 yıllık krediyle satın alıyorduk. Bu kredi geçtiğimiz Kasım ayında bitti. O gün kasamızda 10-15.000 TL varken, aldığımız satranç merkezi tam on yıl boyunca Türk Satrancına hizmet etti.

Spor Toto Teşkilatının katkılarına da teşekkür etmeliyiz. İçinin çağdaş bir ortama kavuşması da Spor Toto sayesinde oldu. Kasım 2005’te aldığımız tapudan sonra süren çalışmalarla Ağustos 2006’da yeni binamız iki bakanımız, komşu ülkelerin federasyon başkanlarının katılımıyla, davul zurna sesleri arasında hizmete girdi.

kurdela

Bizlerin önceliği satrançtı! Gülkız Tulay’ın öncelikleri farklı!

5 Kasım 2012 tarihinden bu yana gitmiyorum TSF binasına. İçim elvermiyor, yıllarca hizmet ettiğim makamda oturan ve satrancımızın bu kötü günleri görmesine neden olan insanlar üzüyor beni, o nedenle gitmiyorum.

Oysa ne etkinlikler yapıldı o güzel satranç merkezinde! Ne başarılara imza atıldı. Ne hamleler oynandı satranç tahtalarında!

ASM2

FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov’un Ankara Women Grandprix öncesinde Atatürk Satranç merkezini ziyareti

 

Bugünlerde çok acı bir haber aldım!

Ali İpek Anı turnuvasının Angora Otel’de düzenlenmesine bir türlü anlam veremiyordum. Ali İpek ustamızın kemiklerini sızlatacak bir haber!

TSF’nin Atatürk Satranç Merkezinde bulunan Nevzat Süer Satranç Salonu artık neredeyse yok!

Neyi ve nasıl yönettiğini bir türlü anlayamadığımız, TSF’nin yönetimi, ha bire personel alıyor, ha bire bürokrasisini artırıyor, ama satrancı umursamıyor.

Ankara’nın satranç oynanabilecek, turnuva düzenlenebilecek, kamusal tek mekanını da yok ediyor TSF!

Hiç merak etmesinler, yakında satranççılar gelecek ve o salonlarda tekrar hamleler yapılacak.

Duyar gibiyim sesini:

Satranç mı? Amaaaan canım, bana ne!

Satranç olmadan satrancı yönetmek işte böyle bir şey

ASM kirsan ile 1

FIDE Başkanını yendiğim oyun 15 Eylül 2012

Share Button