Satranç Haber – Ali Nihat YAZICI

Share Button

Hayırlı Olsun

Ekip olarak dedik ki, bu ülkeye yeni bir satranç haber sitesi lazım. Özgür olacak, bağımsız olacak, doğruyu yazacak, Türk Satrancının çıkarını düşünecek. Satranççılara ait olacak. Bilgilendirecek, eğitecek, eğlendirecek!

Sansür olmayacak bu sitede! Önce satranççı ve satranç diyeceğiz. Birilerinin oturduğu koltukları silmekle, arkalarını temizlemekle uğraşmayacağız.

Gerçek ne ise o yazılacak. Dünyaya, Türkiye’ye, geçmişe ve geleceğe bakacağız.

Haberlerimizle, köşe yazılarımızla, forumumuzla, satranç oynama platformumuzla Türk Satrancını biz bilgilendireceğiz, gerektiğinde doğru seçenekleri göstereceğiz.

Satır aralarında birilerine mutlaka mesajlarımız olacak. Önce haber doğru olacak, sonra da satranç siyasetinin tam merkezinde olacağız.

Sabahları satranççılar uyandıklarında, önce bizi okuyacak. Daha önce yaptık, yapmaya devam ediyoruz ve yapacağız.

Zaman gelecek ekip içinde birbirimizi de eleştireceğiz. Çünkü biz satranççıyız. Bizim dilimiz sadece eleştirmekten yorulur! Bizim için mutlak bağlılık sadece satrancadır.

Nedir satranççı olmanın farkı?

Satranççı eleştirir ve eleştiriye açık olur. Bir konum gelir, seçebileceğiniz birçok alternatiften birini oynarsınız. Doğrudur yanlıştır. Ama maç bittikten sonra biri gelir size, “o yanlıştı, ben olsam böyle oynardım” der. Siz de onu inceler doğru mu yanlış mı bakarsınız, yanıtınızı verirsiniz. Oysa futbolda, basketbolda, hiçbir sporda bu mümkün değildir. “Ben olsam atardım o golü” diye hayıflanan olur da, kimse o konuma tekrar dönemez. Satranççıdan başka.

Bu sitede yazanlar sadece satranççılar olacak, satrançtan sebeplenenler değil!

Türk Satrancının yeni haber kaynağına, Satranç Haber’e hoş geldiniz.

SATRANCA TEKRAR HOŞGELDİNİZ!

Share Button