Roket gibi çıktılar, Paraşütsüz düştüler!

Share Button

Bu ülkede komedyenler için malzeme çok. Çünkü o kadar çok absürt şey oluyor ki, nereye baksanız malzeme var. Peki ama, satrançta, akıllı insanların, zekilerin sporunda bu kadar çok malzeme olması doğal mı sizce? Bence doğal, hem de çok doğal, çünkü yönetenler satranççı değil. Aralarındaki satranççı olan bir kişi var, o da mangalacı olmuş. Orada da intihal suçlamasıyla başı dertteymiş, umarım aklanır. O kadar kötüler ki, ne karar alsalar, sportif olarak haber değeri var?! Bilmiyorlar, yönetemiyorlar, yönetmekten acizler. Defalarca söyledim, Dünyanın en kötü satranç federasyonu yönetimi bunlar! Haksız mıyım?

Süper Lige roketle çıkan takımı yazdık, ertesi gün paraşütsüz uçuruma attılar. Nerede oldukları belli değil. Hala düşüyorlarmış, o kadar haksız çıkış yaptılar ki, düşüşleri ne hızda olur belli değil.

Ne Olmuştu?

Kayseri Gençlik H.S.E.K. – Süper Lige Süper Takım

Bu yazıyı ilk kez okuyanlar için anımsatayım. Dünya spor tarihinde görülmeyecek şekilde, 5 lig aşağıda başarısız olmuş bir takım bozuntusu (bozuntu derken yarısı oradan yarısı buradan toplanmış anlamında) sırf politik hesaplarla, alacakları harcırah ve para derdiyle, Gülkız Tulay ve yönetimindeki bir kaç sivri zekalının buluşuyla süper lige yamandı.

Hata değildi! Açık ve net şekilde konuşuldu bu konu. Planlandı. Liglerden çekilme kararı veren Kayseri Şeker Spor’un yerine monte edildi. İki büyük hatayı göz göre göre yaptılar. İlki en alt ligde oynamış sporcular başka bir ligde oynayacaktı. İkincisi başka bir ligde oynamış bir kulüp aynı dönemde terfi bile etmeden en üst ligde oynayacaktı.

Satranç Haberde yazı yayınlanınca hesap bozuldu. Apar topar toplandı Gülkız Tulay ve ekibi. Ne yapmalıydı? Yapacak bir şey yoktu. Kulüp arandı, ihraç edildi. Bir kısmı Süper Lig yerine gelmiş, bir kısmı yolda.. Vah vah vah… Çok yazık oldu. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki; artık insanlar yüzleri kızarmadan, hakları olmayan bir şeyi isteyebiliyor, aldıklarında tapulu mallarıymış gibi savunuyorlar. Durum ortaya çıkıp yitirdiklerinde de (nadir olarak) emziğini kaybetmiş bebek gibi yaygara koparıyorlar.  Bunun nedeni, satrançtaki adalet sistemini yerle bir eden Gülkız Tulay ve yönetimi. Özel Çalışma Grupları böyle bir şey örneğin. Genel Kurula delege seçiminde iki yıl üst üste oynamamış kulüplerin kura torbasına eklenmesi böyle. Kendi kulübünden bir sporcu seçip yurt dışına kampa yollamak böyle. Kendi kulübüne eğitim yardımı yapıp, şampiyon olan ve hak eden kulübe yapmamak böyle. Say say bitmez.

KGHSEK kulübü çekildi mi?

Bu tür yorum yapanlara siz çok fazla inanmayın. Ben inanmıyorum, bana yazdıkları mesajlarda böyle bir şey yoktu!! Gülkız Tulay kendini kurtarmak için ihraç etti bu kulübü. Bazı dostlarım bana “iki gün sonra yazsan, bir tur oynasa durum farklı olurdu” dediler. Olmazdı. O zaman da kalan maçları hükmen ilan edilir, yine ihraç edilirdi. Durum o kadar vahimdi yani!

Bence Gülkız Tulay ve ekibi açık ve net şekilde bir spor suçu işledi. Hesabını da vermeliler.

Süper Lig 13 takımla oynanıyor şimdi. Sonuç olarak bu takım sahaya çıksaydı, oynayan her takım 8-0 kazanacaktı. Ne fark eder. Ligden ihraç etmişsin, etmemişsin fark eder mi? Takımın yerine sandalye koysan aynı sonuç çıkar. Öyle zayıf bir takım. Kimse alınmasın! Haddini bilmezsen dinleyeceksin, yüzün kızarmıyorsa, kızartırlar!

Bu yıl da 2 takım düşecek. Sen olayı, Kayseri Şeker Spor gibi son ligi dereceyle bitirmiş bir takımın yerine, takım koymayıp halletmişsin zaten.

Çıkartsana bir takım daha birinci ligden! Aylarca zamanın vardı bunun için. Bilmeyen yoktu KŞSK’nün ligden çekildiğini. Geçmişte biz böyle yaptık. Ligden çekilen takımın yerine, yeni takım çıkması için yarışma yapıldı. Yeteri kadar zaman vardı. Ama yapar mı?

Niyet farklı! Sizce Süper Ligin 13 takım oynanması kimin işine gelebilir? ben bir yorum yapmıyorum. Süper Ligin son sıralaması çıksın hep birlikte görelim.

Bunun hesabı verilmeli. Yapılan açık ve net şekilde bir spor suçu.

Neden Suç?

KGHSEK  Süper Lige Nasıl Alındı?

Bu sorunun yanıtı açıklıyor. Bunun için bir Yönetim Kurulu kararı şart. Burası dingonun ligi değil ki, isteyen takım girsin. KGHSEK’in, Süper Ligde oynaması için bir yönetim kurulu kararı alınmış olmalı. Alınmadıysa suç! Yönetim Kurulu kararı olmadan nasıl sen oynatıyorsun bir takımı bu ligde? KŞS yönetiminin bir kararı var mı hakkını KGHSEK’e devrettiğine dair? Yok! Sen nasıl karar verdin onun yerine o gelecek diye?

Bu koşullarda yönetim kurulu kararı aldıysan suç! Almadıysan zaten suç

Yönetim kurulu kararı aldıysan, neden “Yeterliliği var mıydı? Hukuken doğru bir karar mıydı?” diye kontrol etmedin?

Kaçacak yer yok aslında.

Bekleyelim ne olacak görelim…

Kaç ligimiz var?

Liglerimizin sayısını herkesin doğru bilmesinde yarar var. Öncelikle TSF ve kurullarının. Öğretelim.

  1. Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi
  2. Türkiye Satranç Birinci Ligi
  3. Türkiye Satranç İkinci Ligi
  4. Türkiye Kulüpler Şampiyonası
  5. Yöresel Ligler

Şimdi sonuncusuna lig değil diyen dostlarımız varmış, o da lig 4 takım oynuyorsa, birbirleriyle oynuyorsa ligdir o. Öğrenelim!!

Bunu arada yazdım ki, bilmeyen TSF yetkilileri öğrensin diye…

Share Button