Olimpiyatta İran’a 3-1 kaybettik

Share Button

2015 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyadında 9.turda Şampiyonanın güçlü ekibi İran’a 3-1 kaybedince ilk sıralara ilişkin hayallerimiz sona erdi.

ıRANTURKEY

Tuna ve Cem Kaan Gökerkan rakiplerinden yarım puan almayı başardılar. Volkan ve Deniz ise maalesef kaybettiler. Millilerimiz bu sonuçla yedinci sıraya gerilediler.

9. Tur sonuçları  9.Turdan Sonra Sıralama  10.Tur Takım Eşlendirmesi

İran 16 puan ile şampiyonluğu garantilemiş durumda. İran son turda Çin ile oynayacak 1,5 puan alması durumunda ikinci durumdaki Hindistan’ın 4-0 kazanması da yakalamak için yetmeyecek. Hindistan, Rusya ve Macaristan 14 puan ile 2-4 sıraları paylaşıyor. Rusya bizimle oynuyor ve dereceye girmesi için mutlaka kazanması lazım. Macaristan da nispeten zayıf bir rakiple Kanada ile karşılaşacak. Çin 12 puanla beşinci Kanada ise bizimle birlikte 11 puanla 6-7 sıraları paylaşıyor.

Takımımızın maalesef masa derecesi alması da zor. Masa dereceleri ELO performansına göre belirleniyor.

9.Turdan sonra masa dereceleri

Cem Kaan’ın kazanması durumunda rakiplerinin alacağı sonuca göre çok küçük bir şansı var, ama altıncı durumda halihazırda.. Yani o da zor.

Bir kaç yıl önce dereceye girdiğimiz madalya aldığımız Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatında, son turda ilk altıda yer almamız için güçlü rakibimiz Rusya’ya karşı iyi bir sonuç almamız şart.

Sporcularımıza başarılar diliyoruz.

 

Share Button