NEDEN OLMASIN?

Share Button

Türkiye Yaş Grupları turnuvaları için bizleri alternatifi az olan, organizasyon otelinde konaklamaya zorlayan ve siz değerli velilerimizin cebindeki binlerce liraya göz dikmiş olan yönetime, önceki yazımda ülkemizde bu organizasyonları yapabilecekleri kurumların olduğunu yazmıştım.

Mevcut sistemde devam eden bu turnuvaların velilerimize ve federasyona yükü azaltmak için, yapabilecekleri bir yer önermek isterim.

Türkiye Kulüpler Şampiyonası da dahil olmak üzere ülkemizde ki bütün büyük organizasyonları kaldırabilecek tesisler Trabzon’da yer almaktadır.

Trabzon’da 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları yapılmış, bu organizasyona 49 ülkeden 14-17 yaş arası 3300 yarışmacı katılmıştır. 2007 de ise 1. Karadeniz Spor Oyunları yapılmış ve bu organizasyona da 18 yaş altı 1277 sporcu katılmıştır.

Bu iki organizasyonda da konaklama, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yer alan Olimpiyat Köyü ya da Oyunlar Köyü ismini alan  KYK yurtlarında sağlanmıştır.

Birçok ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen bu organizasyonlara ev sahipliği yapan bu tesisler bizim ulusal boyuttaki turnuvalarımıza neden ev sahipliği yapamasın?

Uluslararası Turnuvalara ev sahipliği yapabilmek için yapılan tesisler bizim sporumuza ve sporcumuza kazandırılmış en büyük değerlerdir.

Trabzon da yer alan bu tesisleri bizler zamanında TSF yönetiminde yer alan bazı kişilere göstermiş ve bilgi vermiş durumdayız. Acaba ülkemizde ki diğer tesisler hakkında şuan ki yönetimin bir bilgisi ve araştırması var mıdır?

Ülkemiz bütçesinden gençliğimiz için milyonlarca lira harcanarak yapılan bu tesisleri kullanmayarak, siz velilerimizin ve federasyonumuzun kaynaklarını hiç etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Daha önceki yıllarda tesislerimiz bu organizasyonları kaldırabilecek durumda değildi. Ama bugün revize edilmiş KYK yurtları ve tesisleri ile Spor Bakanlığımıza ait birçok tesisin bu organizasyonlara rahatlıkla ev sahipliği yapacağı aşikardır.

Bu konu hakkında en yakın zamanda Spor Bakanlığımız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünün TSF ye “Neden tesislerimizi kullanmak yerine özel tesisleri kullanarak Türk Sporcusunun ve ona ait olan federasyon kaynaklarının yanlış kullanılmasına sebep oluyorsunuz?” sorusunu soracağını umut ediyorum.

Kaynaklarımızı doğru kullanarak belki, hem cinsiniz olan kadın sporcularımızın uluslararası arena da daha çok boy göstermesine sebep olursunuz.

Ne dersiniz sayın başkan?

NEDEN OLMASIN?

Türk Satranççısının hak ettiği yerde, hak ettiği değeri göreceği günlerin çok yakın olduğuna inanarak sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Fatih DEMİRBAŞ

fatihdemirbas83@gmail.com

Share Button