Körleme Kralı GM Timur Gareyev

Share Button

12 Mart tarihinde California’da gerçekleşecek bir körleme simultane dikkatleri çekiyor. Büyükusta Timur Gareyev aynı anda 35 kişiye karşı simultane oynayacak.  2608 Elo Rating’ine sahip oyuncu teklif aldığı şehir ve kuluplerde gösterilere katılıyor. California’daki bu gösteri ise Gareyev’in diğer gösterilerinden biraz daha büyük çaplı. Biz de turnuvaya katılım ücretinin 50 dolar olarak belirlendiği bu gösteriyi heyecanla bekliyoruz.

http://chessthings.com/events.php

Renkli karakteri ile dikkat çeken Timur Gareyev.

Gareyev sitesinin giriş bölümünde ünlü Fransız ressam Paul Gauguin’in ” Görmek için gözlerimi kapatıyorum” sözüne yer vermiş.

Gareyev hayalinin 50 kişiye aynı anda körleme oynayıp en az 40 galibiyet almak olduğunu söylüyor. Bunun için fiziksel ve mental olarak çalıştığını, düzenlenen etkinlikler ile kendini geliştirdiğini söylüyor.

http://www.blindfoldking.com/

FM Marc Lang sets new blindfold simul record of 46 boards

Bugune kadar Alekhine’in Chicago 1932’de 33 masaya karşı körleme simultane verdiğini biliyoruz. Bu dalda dünya rekoru ise 46 masa ile FM Marc Lang’ta bulunuyor. 2011 yılında Almanya’da gerçekleştirdiği bu rekorda Marc Lang 21 saat süren maçlar sonunda 34.5 puan toplamıştı.

 

 

 

 

 

Share Button