Karaman’ın Hikayesi

Share Button

2018 TSF Mali Genel Kurulunda tarafımdan dile getirilen, Gülkız Tulay tarafından da yanıtlanamayan bir konu vardı. Karaman’da olup bitenler.

Olayı sizlere açıklamak istiyorum. TSF’de nasıl bir yönetim, nasıl bir başkan var ve neler oluyor öğrenin.

Karaman Spor Kulüplerine Sporcu Transferi için bazı yöntemler kullanılır

TSF’nin halen Kurul Başkanlığını yürüten ve Karaman İl Temsilcisi olan Mustafa Eroğlu, Karaman’da kurduğu ya da kurdurduğu spor kulüplerine, ya da satranç branşını açtırdığı kulüplere sporcu transferi için bazı yöntemler kullanıyordu. Sporculara; farklı açık ya da yarı açık federasyon şampiyonalarında, örneğin Yaş Grupları (Küçükler ya da Yıldızlar), Türkiye Kupası, Gençler Şampiyonası ve bunun gibi etkinliklerde ücretsiz konaklama ve yol masrafı olanağı sunarak, Karaman dışındaki güçlü sporcuları, Karaman Kulüplerine transfer ediyordu.

Bunda bir şey var mı? Yok tabi..

Ama bu sporcular için ödenmesi gereken yol ya da konaklama masrafları, TSF’ye ödenmiyor ve Mustafa Eroğlu’na açılan ve başka kulüplere açılmayan bir veresiye hesabında borç giderek kabarıyordu.

Eroğlu’nun Borcu Büyük Rakamlara Ulaşır

2016 Mali Genel Kurulunda Karaman kulüplerinden çok sayıda delege yer alıyordu. Bunların arasında çoğunun Karaman ile hiç bir ilgisi yoktu. Aslında bir kaç kişi dışında Karaman kulüplerinin delegeleri tamamen Gülkız Tulay’ı destekleyen kişilerdi. Bu da kuşkusuz TSF Başkanının bilgisi olmadan açılamayacak olan bu “cari hesabın” neden Mustafa Eroğlu’na bir hak olarak tanındığını biraz açıklıyor.

2017 yılında bu hesap duyduğum kadarıyla 40.000 TL’nin üstüne çıkıyordu. Bir teftişte, bir incelemede görülmemesi olanaksız olan bu açığın kapatılması gerekiyordu.

Açık Nasıl Kapatılır?

Öncelikle Mustafa Eroğlu’na böyle bir imtiyazın tanınması, yasalara yönetmeliklere ve spor mevzuatına uymayan bir durum. Sporun doğasında adalet var. Herkese aynı mesafede olmak var.

Şimdi bu hak başka bir il temsilcisine tanındı mı? Başka bir ilde başka delegelerin Gülkız Tulay’ı destekleyen kişiler olması karşılığında onlara da bu tür bir olanak verildi mi bilmiyorum. Ancak bildiğimiz bir şey, bunun Mustafa Eroğlu’nun sporcu transfer ettiği kulüpler dışında kalan ve sporcu transferlerini kendi olanaklarıyla gerçekleştiren kulüpler açısından büyük bir haksızlık olduğu.

Biliyorum okurken, “Böyle bir şey nasıl olur ki? Bizim anamız ağlıyor liglere ve bölge yarışmalarına katılmak için. Ne zor koşullarda kaynak buluyoruz” diye içinizden geçiyor.

Öğrenin kardeşim! Hala da Gülkız Tulay’a destek veriyorsanız bu da sizin sorununuz.

Açık rakamın kapatılmasının tek yolu Mustafa Eroğlu tarafından bu rakamın TSF hesabına yatırılmasıydı. Aslında böyle sonradan yapılan bir ödeme usulsüzlüğü aklamazdı. Yani spor federasyonlarının hiç bir kişi ya da kuruma mevzuatta olmayan böyle bir olanak tanıması yasal değil. Üstelik, bu federasyon, Türkiye sporcularına açık turnuvalarda kazandıkları ödülleri kaynak yetersizliği nedeniyle geç ödeyen bir federasyon. Ama gördüğünüz gibi, Gülkız Tulay’ı destekleyenler delege yazıldığı için Karaman Kulüplerine bu olanak tanınmış.

Her neyse, biz olaya dönelim. Bu açığın kapatılması için Mustafa Eroğlu’na mesaj yollandı. Yazılıydı bu mesaj!!

Bir ödeme yapılmadı.

Yıl 2017 yaz ayları

Her yaz olduğu gibi Türkiye Ligleri farklı kategorilerde oynanmaya başlandı. Süper Lig dışındaki tüm ligler 2017 yılında Konya’da gerçekleştiriliyordu.

Ancak ilginç bir söylentiyle ortalık çalkalanmaya başladı. Karaman Kulüplerine ödenmesi gereken ödenekler ödenmiyordu.

Türkiye Kulüpler Şampiyonasında, Türkiye İkinci Liginde ve Türkiye Birinci Liginde yer alan Karaman Kulüplerine ödenek ödenmiyordu.

Bir kaç kulüpten bana mesajlar gelmeye başladı. Hatta bu durum her ligde bulunan kulüplerin yöneticilerinin üye olduğu ve TSF tarafından açılan whatsapp gruplarında da gündeme geldi.

Karaman’dan bir kulüp perişan şekilde “bize neden ödenek ödenmiyor, sporcularımız aç, paramız yok” diye feryat ediyordu.

Gelin mesaja bakalım, Başkan Gülkız Tulay’ın okuduğuna dair bilgiyi de görelim. (Görünen mesaj gönderen kişi tarafından şahsımla, bu yazıda kullanmam için paylaşılmıştır) 

Görüleceği üzere gönderen kişi mesajı 14 Temmuz 2017 günü, saat: 18.12’de yolluyor, Gülkız Tulay da 14 dakika sonra okuyor. Kendisinden bu mesajla ilgili bu kişiye hiç bir dönüş olmuyor. Adı geçen mağdur Gülkız Tulay’a Konya’da zor da olsa ulaşıyor. Defalarca federasyonu arayıp, muhasebeye sormasına rağmen hiç bir dönüş almayınca, sayın başkanın yoğun programına aldırmayıp kendisine ulaşıyor. Gülkız Hanıma “Başkanım bizim ödeneğimiz ne zaman ödenecek, çocuklar aç, paramız yok, bunlar fakir, yetim çocuklar” dediğinde, Başkanımızdan Mustafa Eroğlu’na gitmesi önerisi geliyor.

Her neyse, bu Kulübe Konya’da ödeme yapılmıyor. Her canı yananın adresi olarak olay bana intikal ediyor. Ben de sormaya başlıyorum o tarihlerde. Ama yine de ödeme yapılmıyor. Buna ilişkin daha önce sitemizde yayınlanan haberleri sizlerle paylaşıyorum.

Vicdan Yoksa Yönetemezsin / HABER LİNKİ 

2502 Halil İbrahim Sofrası  / HABER LİNKİ 

Bu iki habere ilişkin de hiç bir yalanlama ya da tekzip almadığımızın altını çizeyim.

Hangi Kulüplere Ödeme Yapılmadı?

Ligler bitiyor, tüm ısrarlara rağmen birden fazla kulübe ödeme yapılmıyor. Aradan zaman geçiyor, ben tabii her zaman olduğu gibi olayın aslını öğreniyorum.

Karaman Kulüplerine yapılması gereken ödemeler Mustafa Eroğlu’nun borcundan mahsup edilerek yapılmıyor.

Bu Hukuki Bir Uygulama mı?

Tabii ki değil. Öncelikle bırakın ödeme yapmamayı, geç yapılsa bile bu hukuka aykırı bir uygulama. Spor bu yahu, pes doğrusu. Sporda bir federasyon nasıl olur da taraflardan birine farklı iyi ya da kötü bir uygulama yapar? Olur mu öyle şey!

Ama TSF Başkanı Gülkız Tulay ise her şey olur.

Karaman Kulüplerine 2017 yılında ödeme yapılmadı.

Ne zaman Ödeme yapıldı?

Karaman kulüplerinden şikayetçi olan bu kulübe ödeme benim savcılığa suç duyurusunda bulunmamdan sonra TSF tarafından Nisan 2018’de yapıldı. Ardından diğer kulüplere de peyderpey ödemeler yapıldı. Gerekçe olarak IBAN numaralarının olmadığı söylenmiş.

Siz inanabilirsiniz ama ben inanmıyorum.

TSF Yönetiminde Kimse buna tepki vermiyor mu?

Maalesef vermiyor. Bırakın tepki vermeyi gelin birlikte delegelere bir göz atalım. Örneğin son genel kurulda 23 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen mali genel kurulda, Karaman ilinden hangi kulüplerden hangi delegeler yer almış? 2016 yılında seçimli genel kurulda hangi kulüpten kim delege olmuş?

2018 Mali Genel Kurulu Delege Listesi  (TSF Web sitesinde-her an silinebilir)

2018 Mali Genel Kurul Delege Listesi (TSF Web sitesinden silinir diye-!- bizim sitemizde)

2016 Genel Kurulu Delege Listesi (SGM web sitesinden)

2016_Kesin_Delege_Listesi (web sitemizde)

Listede Karaman kulüplerine birlikte göz atalım…

2018 Mali Genel Kurul

Kulüp Delege 2018 Kimdir?
Karaman Belediyesi Spor Kulübü Ali Faruk Aydın
Karaman Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü Aşkın Keleş TSF Başkanvekili
Karaman Sağlık Spor Kulübü Durhasan Akdaş
Karaman Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü İlkay Koçak
Karaman Masterlar Spor Kulübü M.Lütfü Özel TSF Disiplin Kurulu Üyesi – Gazeteci!
Karaman Belediyesi Spor Kulübü Nail Ünver
Karaman Masterlar Spor Kulübü Ömer Ali Ergün
Karaman Sağlık Spor Kulübü Raif Çelik
Karaman Belediyesi Spor Kulübü Recep Kılıç
Karaman Doğukışla Gençlik ve Spor Kulübü Semiha Güleç
Karaman Doğukışla Gençlik ve Spor Kulübü Sultan Daban TSF Yönetim Kurulu Üyesi
Karaman Belediyesi Spor Kulübü Ünal Gezen

 

2016 Genel Kurulu

Kulüp Delege Görevi
Karaman Masterlar Spor Kulübü Ahmet Haznedaroğlu  Yönetim Kuruluna seçildi
Karaman Belediyesi Spor Kulübü Ali Faruk Aydın
Karaman Akademi Spor Kulübü Aşkın keleş TSF Başkanvekili
Karaman Masterlar Spor Kulübü Celalettin Özcan TSF Disiplin Kurulu üyesi
Karaman Doğukışla Gençlik ve Spor Kulübü Cengiz Özdemir Keleş Başkan lehinde konuşma yaptı
Karaman Sağlık Spor Kulübü Durhasan Akdaş
Karaman Endüstri Meslek Lisesi S.K. Hayri Işgın
Karaman Gençlik S.K. Mustafa Karadeniz
Karaman Belediyesi Spor Kulübü Nail Ünver
Karaman Masterlar Spor Kulübü Raif Çelik
Karaman Belediyesi Spor Kulübü Ünal Gezen
Karaman Milli Eğitim S.K. Yaşar Çalışkan

Görüleceği üzere Bazı kulüplerin delegeleri kendilerine ait ve aynı. Ama listede Karaman ile ilgisi olmayan kişileri görüyoruz.

En ilginci TSF Başkanvekili Aşkın Keleş’in kulüp değiştirmesi, Önceki kulübü düşmüş mü, yok mu artık bilemiyorum. Ama sıkı transfer olmuş!

Takdir okurlarındır. Durum bu!

Gülkız Tulay Genel Kurulda reddetmedi.

TSF’nin son Genel Kurulunda bu olayı gündeme getirdiğimde, Gülkız Tulay reddetmedi. Aleyhte ve lehte konuşmalardan sonra söz alan Gülkız Tulay, sadece savcılığa gittiklerinde şikayet dilekçesinin 17 sayfa olmasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Ama ben duyamadım. Siz duydunuz mu?

Yani gerçekten oldu bu olay!

TSF bir ilin kulüplerine yapması gereken ödeneği, o ilin il temsilcisinin borcundan mahsup etti.

Nasıl iyi mi?

Ben sadece şunu merak ediyorum. Kalemi kılıçtan keskin olan spor yazarı Mehmet Lütfü Özel, 30 yıllık arkadaşım, bu olayı yazar mı? Yoksa yazmamasının nedeni Karaman’da bir kulüpte delege olması olabilir mi? Disiplin Kurulu üyesi olmasının bu konuyla bir ilgisi var mı? Karar vermesinde tarafsızlığını etkiliyor mu? Merak ediyorum.

Sevgili eski dostum bir açıklama yollarsa, noktasına virgülüne dokunmadan yayınlarım. Ben gerçek bir gazeteciyim!

Share Button