Gık Demeden Ülke Menfaatini Savunmak!

Share Button

TSF, bugün bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın nedeni olarak yoğun talepler gerekçe gösterildi. Açıklamanın nedeni, FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov ile ilgili gündemde olan iddialar üzerine, FIDE Başkanının geçici bir süre için tüm yetki ve sorumluluklarını Başkanvekiline devretmesiydi. Açıklamanın bu kısmı doğru, ancak açıklamada yer alan aşağıdaki ifadenin gerçeklerle alakası yok!

Atina’da yapılan Olağanüstü FIDE Yönetim Kurulu toplantısında ülkemizi temsil eden Türkiye Satranç Federasyonu’muz Türkiye ve dünya kamuoyuna düşen iddialarla ilgili ülkemizin menfaatleri doğrultusunda görüşlerini toplantıda dile getirmiştir.

FIDE Asbaşkanı olarak görev yapan Gülkız Tulay, FIDE Yönetim Kurulu toplantısında tek kelime konuşmamıştır. Ağzını açıp konuya ilişkin hiç bir şey söylememiştir. “Ülkemiz menfaatleri doğrultusunda görüşler nasıl dile getirilmiştir?” merak konusudur. FIDE toplantıları kaydedilmektedir. FIDE’deki dostlarım, “en üst düzeydeki yakın dostlarım”, FIDE Başkanının konuşmasında ülkemize, ülkemiz satrancına, şahsıma yönelik teveccühleri ve övgülerinin yanında; “2000 Olimpiyatlarının düzenlenmesinde desteği olan rahmetli Süleyman Demirel’e, 2012 Olimpiyatlarındaki destekleri nedeniyle zamanın Başbakanı günümüzün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, halen görevde bulunan ve zamanın milletvekili günümüz bakanı Çağatay Kılıç’a, o günlerde Çağatay Kılıç’la görüşerek Olimpiyatın desteklenmesini isteyen Emrehan Halıcı’ya (bu bilgi daha sonra iletildi bana) şükranlarını sunmuş, ülkemizde satranca verilen büyük destekten dolayı teşekkür etmiş” bu ifadeleri herkese açık bir ortamda yapmıştır.

TSF, Basın Açıklaması, TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın tribünlere oynamasından başka bir şey değildir. Gündemi ve toplantıyı tam olarak dile getirmemektedir. Yukarıdaki övgülerin ve buraya sığmayan, FIDE Başkanının özellikle altını çizerek ülkemize yaptığı methiyelerin dile getirilmemesindeki neden nedir? Dil bilmemek midir? Gülkız Tulay’ın yanında çevirmen olduğuna göre asıl neden nedir?

Bu konuda TSF Başkanından açıklama istiyorum!

 

BASIN BÜLTENİ

Share Button