Dünya Veteranlar Sona Erdi, TSF Unuturken…

Share Button

333828phoca_thumb_l_img_0012015 Dünya Veteranlar Satranç Şampiyonası dört farklı kategoride İtalya’da düzenlendi. 50+, 50+kadın, 65+ ve 65+ kadın kategorilerinde düzenlenen şampiyonada 50+ kategoride satranç tarihimizde adları her zaman onurla anılacak iki isim ülkemizi başarıyla temsil etti.

IM Suat Soylu, 11 maçta 7,5 puanla 5-11 sıraları paylaştı. Eşitlik bozmayla 10. sırayı aldı. IM Soylu muhteşem bir turnuva çıkartarak gençlere göz dağı verdi.  Hür Yasin 11 maçta 6 puanla (+1) 30.sırayı aldı.

GM Predrag Nikolic Veteranlar Dünya Şampiyonu olurken, yine ülkemizde hocalık yapan GM George Mohr, ikinci olan Rozentalis’in ardından bronz madalyayı kazandı.

65+ kategorisinde Fransız GM Vladimir Okhotnik, 50+ kadında Rus Galina Strutinskaia, 65+ kadın kategorisinde; Dünya Kadın Satrancının efsanesi Gürcü Nona Gaprindashvili şampiyon oldu.

50+ Sıralama Bireysel Sporcularımız

Dünya Veteranlarda TSF’nin sporcularını unutması bir başka olaydı. Anımsayacağınız üzere, o kadar önem veriyordu ki TSF bu etkinliğe, Satranç Haber söz edene kadar TSF websitesinde ses çıkmadı. Bizim uyarılarımızla veteranlarını anımsayan TSF’yi alkışlıyoruz.

Tabii TSF bu yazı yayınlanırken, hala şampiyonanın bittiğinin de farkında değil. Dediğimiz gibi, pamuk prensesin kurtulmasına az kaldı… Balık baştan kokar…

 

Share Button