Dünya Gençlerde 5.Tur! Türk Kadını Yok!

Share Button

Türk Satranç tarihinde asla unutulmayacak, unutturmayacağımız 2015 Dünya Gençler Şampiyonasında kadın sporcularımız yok.

Rusya’nın Khanty Mansysk kentinde devam eden; başkanı kadın olan satranç federasyonumuzca Türk kadınının yarışması için şans verilmeyen Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında 4 tur geride kaldı.

IM Vahap Şanal güzel bir oyunla zayıf rakibini yenerek 1,5 puana yükseldi. 2015 Türkiye Gençler Şampiyonu Gani Eren Ererdem, güçlü rakibi İsveç’li Linus Johansson ile beraberlik yapmayı başardı ve 1,5 puana yükseldi. IM Cemil Can Ali Marandi yine güçlü rakibi IM Maksim Chigaev (2531) ile beraberlik yapmayı başardı ve 2,5 puana yükseldi. 2 puandaki diğer sporcumuz Ufuk Sezen Arat ise Polonya’nın yıldız büyük ustalarından ve şampiyonanın favorilerinden GM Jan-Krzysztof Duda’ya kaybetti ve 2 puanda kaldı.

Kadınlarda; kadın federasyonumuzca kendilerine şans verilmediği için bugün Sude Hereklioğlu ile Ece Özbay hamle yapamadılar.  Kadınlarda oynama şansı verilmeyen hiç bir sporcumuz rakipleri karşısında gelişme, deneyim kazanma, sürpriz yapabilme, ELO kazanma olanağına kavuşamadılar. Yarın şampiyonaya katılma şansı verilmeyen genç kadın sporcularımızın neler yapamadığını yazmaya devam edeceğiz.

Açık kategoride

4. Tur Sonuçlar 4. Turdan Sonra Sıralama 5.Tur Eşlendirme

Şampiyonadan resimler

Yeşim Patel Şampiyonada bu tur oynayamadı, ELO listemizde 20 Yaş altında en iyi sporcular arasında olmasına rağmen1

Yeşim Patel Şampiyonada bu tur oynayamadı, ELO listemizde 20 Yaş altında en iyi sporcular arasında olmasına rağmen, çünkü kendisine şans bile verilmedi…

 

hilal öztürk

Yetenekli genç kadın sporcularımızdan Hilal Öztürk, Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasında oynayamadığı için ne hata yaptı ne de başarı gösterebildi. Ona da şans verilmemişti!

Share Button