Dünya Gençlerde 4.Tur Oynanıyor! Türk Kadını yok!

Share Button

Rusya’nın Khanty Mansysk kentinde devam eden; başkanı kadın olan satranç federasyonumuzca Türk kadınının yarışması için şans verilmeyen Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında 3. tur sona erdi. 3.Turda, üst sıralarda yarışan sporcumuz yoktu. 1 puanda bulunan Cemil Can Ali Marandi, İngiliz rakibi Ezra Kirk’i, Ufuk Sezen Arat, Rus rakibi Mikhail Popov’u yendiler. Henüz puanı olmayan sporcumuz Gani Eren Ererdem Rus rakibi Dmitrii Chumak’ı yenerken, Vahap Şanal Gğrcğ rakibi Irakli Beradze’ye yenilerek yarım puanda kaldı. Şampiyonada sporcularımıza;  daha önce TSF tarafından bir yıl ceza aldığı için antrenörlük yapması mümkün olmayan Ukrayna’lı büyük usta Aleksandr Sulypa antrenörlük yapıyor. Evet, oluyor çünkü bu federasyonda satrançta başarılı sonuçlar alınması dışında her şeyin olması mümkün.

3. Tur Sonuçlar  3.Turdan Sonra Sıralama   4.Tur Eşlendirme

Şampiyonada tam puanla Karen Grigoryan (Ermenistan) ilk sırada bulunurken, ikinci sırada Mikhail Antipov (Cem Kaan Gökerkan Moğolistan’da mükemmel bir zımbayla bu sporcuyu yenmişti) üçüncü sırada ise Hint Sporcu Sunilduth Lyna Narayanan yine 2,5 puanla yer alıyor.

Açık kategoride erkeklerle mücadele eden Rusya Kadınlar Şampiyonu Alexandra Goryachkina 3 maçta 2 puana sahip.

Genç kadınlarımızın sonuçları ise şu şekilde: Kardelen Cemhan oynatılmadığı için puanı yok. Burcu Melis Temel oynatılmadığı için puanı yok. Işıl Can oynatılmadığı için puanı yok. Hilal Öztürk oynatılmadığı için puanı yok. Handenur Şahin oynatılmadığı için puanı yok. Burcu Şaşmazel oynatılmadığı için puanı yok.

Onlara bu şansı vermeyen federasyonun başkanının da bir kadın olduğunu belirtelim..

 

Share Button