Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı – Moğolistan

Share Button

2015 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyadı, Moğolistan’ın Başkenti Ulanbatur’da devam ediyor. Milli takımımız Milli Takımlar Koordinatörü Fatma Koç’un yönetiminde ve IM Vladimir Grabinsky’nin antrenörlüğünde hamle yapıyor. IM Batuhan Daştan, IM Vahap Şanal ve IM Cemil Can Alimarandi’nin son olarak geçen yıl oynadığı 16 yaş altı milli takımımızda gelecek vaat eden çok yetenekli sporcularımız bulunuyor.

Masa Unvan
1 2175 Tuna Tuncer
2 FM 2263 Volkan Sevgi
3 2205 Cem Kaan Gökerman
4 FM 2066 Deniz Özen
5 WCM 1919 Duru Okuyaz
Averaj 2177

Millilerimiz ilk turda; şampiyonanın zayıf ekiplerinden Makau’ya karşı puan kaybı olmaksızın 4-0 kazandı.

Birinci Tur Masa Eşlendirmeleri

Takımımızın en güçlü sporcusu Volkan Sevgi’nin dinlendirildiği turun ardından, şampiyonanın güçlü ekibi Hindistan ile 2nci tur maçı oynadık.

Bu turda kadın satrancımızın gelecek vaat eden yeteneklerinden Duru Okuyaz dinlendirilerek, ilk dört masa maça çıktı. Takımımız ayrıca puan alabilmek için ELO sıralamasına göre oturmuyor maça. Ancak bu taktik de çok işe yaramadı ve başkanı kim olursa olsun, alt yapısına düzenli yatırım yapan Hindistan’a karşı 4-0 kaybettik.

İkinci Tur Masa Eşlendirmeleri

Şampiyonada her takımda en az bir kadın sporcu oynaması FIDE kuralları gereği şart. Aksi takdirde, Dünya Genç Kadınlar Şampiyonasına kadın sporcu götürmeyen TSF’nin bu şampiyonaya da kadın sporcu götürmesini beklememek gerekirdi.

Şampiyonada ilk altıya girmeye çalışacak olan milli takımımıza başarılar diliyoruz.

Üçüncü Tur Eşlendirmesi

Üçüncü Turda millilerimiz Moğolistan’ın E takımına karşı 4 puan hedefiyle oynuyor. 22 Ağustos 2015’de oynanacak iki tur sonuçlarını sizle paylaşacağız.

Resmi Site

Share Button