ÇOK TOPLANIP AZ ÇALIŞAN YÖNETİM/ DİBE VURAN TÜRK SATRANCI

Share Button

TSF Yönetiminin, web sitesinde ve facebook sayfasında en çok yer alan haber başlıklarından birisi de “Kulüp Yöneticilerimizle Toplandık”…

Vefayı İstanbul’da semt ya da boza markası sanan Gülkız Tulay, açık şekilde muhalefet ettiğimi ilan edene kadar bu toplantılara beni davet etmedi. Şimdi yine edemiyor, ederse gidip kendisine ne kadar kötü bir yönetici olduğunu, satrancımızı nasıl batırdığını, 6 senede Avrupa’nın dibine indiğimizi, alt yapımızın yok olduğunu, maddi olarak büyük zararlara sokulduğumuzu söylerim diye korkuyor. Üstelik bunun olacağını avazım çıktığı kadar bağırarak, yaptıkları yanlışları tek tek anlatarak söylemiştim.

Son düzenlenen Avrupa 18 Yaş Altı Takım Şampiyonasında sonuncu olduk. Açık Kategoride 14 takım arasında 14ncü olduk.

Almanya’nın 2nci ve 3ncü takımından daha kötü bir sonuç aldık. Gülkız Tulay, Aşkın Keleş, Yusuf Doğruer, Nilüfer Çınar, Özgür Solakoğlu gibi satrancımızın üstüne çökmüş bu kötü yönetimin zerre kadar umurlarında değil.

Aynı sonuç kadınlar kategorisinde de tekrarlandı. 18 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Takım Şampiyonasında, 15 takım arasında 14ncü olduk. Slovenya’nın ikinci takımı ve Almanya’nın 4ncü takımı bizden iyi sonuç aldı.

ÇOCUKLAR MI YETENEKSİZ?

Kesinlikle değil! Çocuklar mükemmel yetenekte alt yapıdan gelmiş elit sporcular. AYGEG antrenörlerinin özel ders ve eğitim vermesinin sporcu seçiminde etkin olduğu konusundaki dedikoduları bir yana bırakalım. Sorun yanlış eğitimde. FIDE AYGEG Başantrenörü IM Yakup Erturan’a 2ncilik ödülü vermiş. Bu kötü sonuçlar devam etsin diye değildir umarım. Bizden başka hiç bir ülkenin bu durumdan şikayetçi olmadığı malum.

Bu sonuçları son defa 2001’de görmüştüm. O tarihten sonra satrancımızın aldığı en felaket sonuç.

Ama yönetim toplanıyor. TSF zarar ediyor. Mahkemelerde yüzbinlerce liralık davalar kaybediliyor. Başkan yurt dışına yanında tercüman götürüyor. TSF kötü sonuçlar alıyor. Avrupa ve Dünya Yaş gruplarında sıfır çekiyor. Avrupa Takımlar Şampiyonasında sonuncu oluyor. TSF Başkanı Avrupa Okullar adlı kimsenin katılmadığı bir turnuvada aldıkları (ki orada da madalyalar sürekli azalıyor) başarıyla övünüyor.

Neden?

Kötü yönetildikleri için.

Bizim 2012’de bıraktığımız 18 yaş altı takımından 3 büyük usta çıktı.

Gülkız Tulay alt yapıyı yok etti.

Toplanın bakalım…

Share Button