Chigorin Memorial

Share Button

TSF’nin eleştirilerimiz üzerine doğru yaptığı nadir işlerden birisi, sporcularımızın yurt dışındaki açık turnuvalara yollanması. Kuşkusuz sporcu seçiminde bazen saç baş yolduruyorlar insana ama, yine de iyi yapılan her şey takdir edilmelidir. Şahsen Dünyada en kötü yönetilen satranç federasyonu olduğuna inandığım TSF’nin, bu kararının ardında bizim eleştirilerimiz olduğu açık, çünkü bazen bu etkinliklerin seçiminde ve yollanan sporcularda, bu bilgi eksikliğini görebiliyoruz.

Şimdi doğru kararlar verilmiş bir etkinliği göz önüne alıyoruz. Geleneksel bir Açık Turnuva: Chigorin Memorial

373 sporcunun katıldığı turnuva 2-12 Ekim tarihleri arasında Rusya’nın Saint Petersburg kentinde düzenleniyor. Turnuva Rusya’da olunca dolayısıyla katılım da güçlü oluyor. 32 büyük usta (GM), 42 uluslararası usta (GM), 44 FIDE ustası (FM), 5 kadın uluslararası usta (WIM), 9 kadın FIDE ustası (WFM), 2 aday usta (CM) ve 3 kadın aday usta (WCM) katılıyor. Turnuvada toplam 1.800.000 Ruble (yaklaşık 85.000 TL) ödül dağıtılıyor.

Ülkemizi temsilen iki büyük ustamız GM Barış Esen ve GM Emre Can ile birlikte gelecek vaat eden bir yeteneğimiz WCM Sıla Çağlar turnuvada hamle yapıyor.

5. Tur sonunda Barış Esen ve Emre Can 4 puanla üst sıralarda yer alırken, Sıla 1,5 puanla yarışıyor.

Sporcularımızın bireysel performansları

5.Tur Sonuçları

5. Turdan Sonra Sıralama

6.Tur Eşlendirme

Share Button