Boş Koltuklar

Share Button

15 Kasım 2014 günü Bloğumda yayınladığım; “Kuruntu” başlıklı yazıda, FIDE’nin Komisyon Yapılanmasına ilişkin Basın Açıklamasına yer vermiş ve TSF’nin komisyonlara yerleştirdiği temsilcilerimizle ilgili eleştirilerde bulunmuştum.

Aradan bir yıl bile geçmedi ve FIDE Kongresi, Birleşik Arap Emirliklerinin başkentinde, Abu Dabi’de toplandı. Kongre’nin her gün fotoğrafları yayınlandı. Benim de “eski dostlarım” gözüme çarptı… Sizler için yazayım dedim…

Gülkız Tulay, Özgür Solakoğlu aracılığıyyla, ECU Başkanı Azmaiparashvili ile iletişim kurarken...

Gülkız Tulay, Özgür Solakoğlu aracılığıyla, ECU Başkanı Azmaiparashvili ile iletişim kurarken…

 

Hangi Komisyona kim katıldı, kim katılmadı?

Ben tek bir FIDE Kongresinde bile, şöyle doya doya uyuyabildiğimi anımsamıyorum. Bu tür görevleri asla gezi olarak ya da seyahat olarak görmedim. O nedenle, örneğin oğlumu ya da kızımı bu seyahatlere götürmedim. Örneğin bir ülkeye gidince ilk sorum barları, restoranları, gezilecek, tozulacak yerleri olmadı… Barlarda, gazinolarda sürtmek için bu seyahatleri fırsat olarak görmedim.

Sırf, “bakın Türkiye adına ben buradayım” demek için, dilini veya konuyu anlamadığı yerde olmasını insanın “çirkin” bulurum hep. Anlamamanın tek nedeni tembelliktir. Öğrenmemenin affı olmaz, öğrenmenin de yaşı olmaz.

Eğer bu ülke adına bir göreve gidiyorsanız ya da parantez içinde (TUR) yazan bir yaka kartı takıyorsanız, sorumluluğunuzu bilmeniz lazım. Bu sorumluluk nedeniyle gece gündüz çalıştığım ve ekibimle birlikte sıfırdan inşa ettiğim Türkiye Satranç Federasyonunu 2012’de Gülkız Tulay yönetimine bıraktım. Aslında ben Türk Satrancına Dünyanın en büyük satranç federasyonunu bıraktım. Yaptığım hata satranca hizmet ettiğine inandığım, ama yanıldığım insanların bu işin üstesinden gelebileceklerini düşünmekti.

Bloğumda  15 Kasım 2014’te yayınladığım yazıda, FIDE komisyon üyeliklerine atanan arkadaşlarımızı tebrik etmiş, ancak bunun geri adım atmak olduğunu söylemiştim. Daha önceki yıllarda temsilimizin çok daha güçlü ve verimli olduğunun da altını çizmiştim.

Atandığı komisyonda olan herhangi bir kişiyi Mithatpaşa caddesinde görse tanıyamayacak arkadaşlarımızın bu komisyonlarda başarılı bir sonuç alabileceğine, ülkemize, Türk Satrancına bir yararları olabileceğine asla inanmıyorum. Bu yazıyı da bir mesaj olsun diye yazıyorum. Özel nedenlerle bu yıl katılamadığım FIDE kongresine bir daha ki yıl katılacağım ve elimde kızılcık sopam yine olacak.

Şimdi gelin birlikte hangi komisyona kim katılmış size onları anlatayım…

FIDE Kongresinde Kartvizit Federasyonu Türkiye’nin Fotoromanı

(Olmayan üyeler)

FIDE Online Komisyonu (üyemiz Başkan Vekili Aşkın Keleş)  YOK!!

Online_Commission_1

Komisyon Başkanlığı

TSF Başkanvekili Aşkın Keleş komisyon toplantısında yok

TSF Başkanvekili Aşkın Keleş komisyon toplantısında yok

Anti-Cheating Komisyonu (Hileyle Mücadele Komisyonu)

Komisyon üyesi Sait Yalazay (yönetim kurulu eski üyesi) YOK!!

Anti-Cheating_Commission_1

Sait Yalazay yok!!

Sait Yalazay yok!!

Kadın Satrancı Komisyonu (Komisyon üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu) YOK!!

Commission_for_Womens_Chess_1

Komisyon Yönetimi

Commission_for_Womens_Chess_2

Nilüfer Çınar yok!!

(Not: Nilüfer Çınar’ın bu sırada facebookta benim mesajlarımı beğenenleri saymakla meşgul olduğuna dair dedikodular ciddi boyutta)

Sosyal Projeler Komisyonu (Üyemiz: Başkanvekili Yusuf Doğruer) Yok!!

Social_Projects_Commission_1

Komisyon Başkanlığı

Social_Projects_Commission_2

Yusuf Doğruer Yok!!

Kural Komisyonu (Üyemiz Özgür Solakoğlu) YOK

Rules_and_Tournament_Regulations_Commission_1

Komisyon Başkanlığı

Rules_and_Tournament_Regulations_Commission_2

Özgür Solakoğlu yok! Not: Bu süreçte Özgür Solakoğlu’nun sayın Başkana çevirmenlik yaptığına ilişkin duyumlar aldım, mazereti kuşkusuz çok önemli…

Medikal Komisyon (Konsey üyesi Prof.Dr.Kıvanç Güngör) YOK!!

Komisyon Başkanlığı

Komisyon Başkanlığı, Kıvanç Güngör Yok!

Bunlar bazı örnekler, geri kalan komisyon üyeliklerine bakarsanız, onların da katılmadığını görebilirsiniz.

TSF’nin katılım gösterdiği tek komisyon ise

FIDE Etkinlikler Komisyonu (Konsey üyemiz Özgür Solakoğlu)

IA Solakoğlu, toplantıya katıldı. Gülkız Tulay’ın çevresinden satrançtan anlayan herkesi uzaklaştırmasına karşılık, Solakoğlu’nun kalması, Türk Satrancının geleceği açısından hayırlı. Solakoğlu’nu görev bilincinden dolayı tebrik ediyorum.

Events_Commission_1

Şimdi sormak istiyorum, ben yazdığımda, “orada isim olması önemli değil, iş önemli iş” dediğimde, yanlış mı söylüyordum?

Şu federasyonu size nasıl bıraktık, ne hale getirdiniz!

Hakem komisyonunda Güran Ünal, Gazeteciler Komisyonunda Fatma Öztürk Koç, Pazarlama Komisyonunda Selçuk Burak Haşiloğlu bu toplantılara katıldı mı? katılmadı mı?

Bu komisyon üyelikleri kartvizit üyelikleri midir?

Yoksa ödül olarak insanların isimleri mi yazılmaktadır?

Yoksa gerçekten bir sonuç alınması beklenmekte midir? Hiç sanmıyorum…

___________________

Ek: 28 Eylül 2015 saat 22:37

Uluslararası Hakem Güran Ünal, sorduğumuz soruya yanıt vererek katıldığına ilişkin komisyon toplantı tutanağını yollamış. Güren beye teşekkür ediyoruz!

Hakem Komisyonu

 

Share Button